• ötüken kars

Prof. Dr. Alpaslan Yüce, İYİ Parti Kars aday adayı

18 Mart 2023 14:44

Prof. Dr. Alpaslan Yüce, İYİ Parti Kars aday adayı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Yüce, İYİ Parti Kars Milletvekili adaylığı başvurusu için istifa etti.  Ailesi ve sevenleriyle İYİ Parti Kars İl Başkanlığına gelen Prof. Dr. Alpaslan Yüce, Kars milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı. İYİ Parti İl Başkanı tarafından İYİ Parti rozeti takılan Yüce burada yaptığı konuşmasında, “İYİ Parti Kars Teşkilatının saygın üyeleri, kıymetli yol arkadaşlarım , değerli hemşehrilerim ve basınımızın güzide temsilcileri, öncelikle sizleri en samimi duygularımla selamlıyorum.” dedi. “15 Mayıs sabahı sizlerin destekleriyle Türkiye ve Kars “İYİ” olacak” diyen Yüce, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
“Asrın felaketinin yaşandığı, on bir ilimizde birçok canımızı kaybettiğimiz deprem, millet olarak bizi derinden etkilemiştir. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa ve milletimize sabırlar diliyorum. Bu millet, tarihte olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde tüm yaraları sarabilecek güce ve kudrete sahiptir.  Bunun en büyük kanıtı bugün de idrak ettiğimiz, zaferlerin en büyüğü, günlerin en anlamlısı olan Çanakkale Zaferi’dir. 18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 105’inci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de sonsuz şükranlarımı sunuyorum.
Bugün İYİ Parti İl Başkanlığında gerçekleştirdiğimiz ziyaretle birlikte aday adaylığımı açıklamaktan büyük bir onur duyuyorum. Sizlerle uzun yıllardır Üniversitede yürüttüğüm akademik ve idari görevlerim boyunca birçok kez bir araya geldik. Sizler beni çok yakından tanıyorsunuz. Kars’ta doğup büyüdüm, yıllarca bu şehre layıkıyla hizmet eden bir ailede devlete hizmetin esas olduğunu öğrendiğim bir gelenekle büyüdüm ve bu zamana kadar üstlendiğim tüm görevlerde üzerime aldığım sorumlulukları layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Bu günlere devletimizin bana sunduğu imkanlarla geldim ve vakit devlete olan borcumu ödeme vakti.
Yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Hz. Harakani gibi yüce şahsiyetleri topraklarında ağırlamış, tüm etnik gruplarla bir arada barış içinde yaşayan halkımıza hizmet amacıyla, daha İYİ bir Kars için yola çıkıyoruz.  Zor dönemde ve zor şartlarda yola çıktığımızın farkındayım. Ancak Kars’ın son yirmi yılda karşı karşıya kaldığı tarım, hayvancılık, sağlık, işsizlik, istihdam, göç başta olmak üzere tüm sorunların ve çözüm yollarının neler olduğunu akademik çalışmalarımdan dolayı yakından bilmekteyim. Sahip olduğum akademik birikimimi, Karslı hemşerilerimin karşı karşıya kaldığı sorunların çözümüne katkı sağlayacak biçimde kullanmayı doğup büyüdüğüm, çocuklarımı yetiştirdiğim bu şehre karşı bir borç olarak görmekteyim. Bu sorumluluğun gereği olarak sizlerin karşısındayım. 
Kars iline ve hemşerilerime hak ettikleri değeri kazandırabilmek için daha İYİ bir Kars için yola çıkıyoruz. Bu süreçte şehrimizin ve insanımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve fırsat eşitliği ilkesiyle tüm hizmetlere erişimini sağlayabilmek temel ilkem olacaktır. Bir şehirdeki yaşam kalitesinin standartları sadece zenginlik ve istihdam değildir. Yaşam kalitesi; kalkınma, çevre, sağlık, eğitim, toplumsal aidiyet, birlik beraberlik ruhunu içermektedir. Bu anlayıştan yola çıkarak ilimizin etnik ve kültürel dinamiklerini göz önüne alarak hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızı birlik ve beraberlik ruhuyla bir araya getirecek barış ve huzur dolu bir toplum yaratmaya çalışmak en temel hedefimdir. Birleştirici bir yönetim anlayışıyla çıktığım bu yolda, adil olmak ve adaleti sağlamak için elimden ne geliyorsa yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesileyle Kars’a hizmet anlayışıyla yola çıkan diğer partilerin aday adaylarına da başarılar diliyorum. 
Kars halkının en iyiyi hak ettiğini düşünerek çıktığımız bu yolda farklılıklarımızı değil, ortak yanlarımızı öne çıkarıp, aynı türkülerle oynayan, eğlenen, aynı acıları paylaşan, aynı ekmeği bölüşen hemşehrilerimi  “Daha İYİ Bir Kars” için birlik ve beraberlik içinde benimle birlikte aynı yolu yürümeye davet ediyorum. 
Bir kez daha tekrarlıyorum ki 15 Mayıs sabahı sizlerin destekleriyle Türkiye ve Kars “İYİ” olacak. İYİ’ler kazanacak.
Allah yar ve yardımcımız olsun.”

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.