Milletvekili Çalkın, Yol haritamızı belirledik sorunları çözeceğiz

24 Haziran 2023 17:07

Milletvekili Çalkın, Yol haritamızı belirledik sorunları çözeceğiz

KARS PUSULA / ADEM ALP

Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın hizmet yol haritasını Kars’ın üç mahallesinden başlattı. Milletvekili Çalkın, Kale İçi ve Bayrampaşa ile Atatürk Mahallelerinin sorunlarını yerinde tespit ederek çözüm için ilgili Bakanlıklarla, Kars Valiliği ve Kars Belediyesi ile görüşmeler yaparak mahallelerin sorunlarını çözecek.

Kale içi Mahallesini ilgili kurum yetkilileri ile birlikte ziyaret eden Milletvekili Çalkın ziyaret sonrası yaptığı açıklamada; “Mahallenin en önemli sorunu olan imar sorunu ve Arkeolojik sit alanında olması nedeniyle yeni inşaatların yapılamaması sorununu var. Mahalle sakinleri ile istişare ederek çözüme kavuşturulması için Kars Valiliği, Belediye, Çevre Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı ile görüşerek sorunun ortadan kaldırılması için çalışma başlattık. Aynı zamanda Toplu Konut İdaresi ile görüşerek burada nasıl bir yapılaşma gerçekleştirebiliriz onu da ilerleyen günlerde mahalle sakinlerimiz ile yapacağımız ikinci bir toplantıda onlara bilgi vereceğiz dedi.”

Ardından Atatürk ve Bayrampaşa Mahallelerinde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle mahalle sakinleri ile bir araya gelen Milletvekili Çalkın, sorunun geçtiğimiz gün şehir şebeke hattında meydana gelen büyük arızadan kaynaklandığı ve bu arızanın belediye tarafından giderildiği bilgisini mahalle sakinleri ile paylaştı. Su kesinti sürecinde ise Kars İtfaiye ekiplerince her iki mahallenin su ihtiyacının karşılandığı, bundan sonra olası kesintilere karşı şebeke suyuna ek yeni bir hattın daha çalışmalarının başlatıldığı bilgisi mahalle sakinlerine veridi. Mahalle sakinleri ise sularının iki gündür düzenli akmaya başladığını belirttiler.

Milletvekili Adem Çalkın gittiği mahallelerde büyük ilgi ile karşılandı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.