Kars Valiliği Duyurdu Bu Numaraları Aramayın

18 Mart 2021 15:59

Kars Valiliği Duyurdu Bu Numaraları Aramayın

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars halkına duyurulur artık tek numara olan 112’yi arayın. Konuyla ilgili Kars Valiliğinden yapılan açıklamada; Kurumumuz 112 Acil Çağrı Merkezi 112 acil çağrı numarası ile tek çatı altında hizmet vermeye başlamıştır denildi.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü 112 Acil Çağrı Merkezinin işleyişi, sistemi, altyapısı ve binası tamamlanmasının ardından bugünden itibaren tek numara ile Kars Halkının hizmetinde. 155-Polis İmdat, 156-Jandarma İmdat, 110-İtfaiye, 112-Ambulans, 177-Orman Yangın, 122-AFAD acil yardım numaralarını tek bir çağrı numarası altında birleştiren "112 Acil Çağrı Merkezi” çağrı kabulüne başladı. İçişleri Bakanlığının 112 Acil Çağrı Merkezi Yönetmeliği çerçevesinde tüm acil yardım numaralarının "112" çatısı altında birleştirilmesinin ardından tek numara uygulaması Kars’ta da hayata geçirildi.

Kars Valiliği; “Güçlü altyapısı, yedekli sistemleri, yerli ve milli yazılımıyla 112 Acil Çağrı Merkezlerinin Kars’ta da Afad, Sağlık ve Emniyet kurumlarının entegre edilmesiyle devreye alındı. Acil yardım hizmeti veren numaraların tek merkezde toplanmasını, kurumlar arasındaki sevk ve koordinasyonu arttırıp, ekiplerin olay yerine daha hızlı bir şekilde müdahalesini amaçlayan 112 Acil Çağrı Merkezi’nde, kurumumuz hizmet vermeye başlamıştır.” Açıklaması yapıldı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.