Kars'ta Gazeteciler Yine Unutuldu

H.Düzenleme : 10 Ocak 2021 11:38
H.Ekleme 10 Ocak 2021 12:04

Kars'ta Gazeteciler Yine Unutuldu

     KARS     PUSULA 

Gazetecilik çok kutsal bir görev, gazeteci kar demez, soğuk demez, yağmur demez gece gündüz mesai mevhumu tanımadan görev yaparak, kamuoyunu aydınlatır. Malum 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü! Bu gün gazeteciler için çok özel bir gündür.

Kamuoyunu aydınlatan siyasi ve bürokratlarla vatandaşlar arasında köprü görevini de gazeteciler yapıyor. Halkın doğru, objektif bilgi akışını da gazeteci sağlar.

Ancak gazeteciler hep unutulur, hatırlanmazlar… 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde diğer illere baktığımızda, siyasiler, bürokratlar hatta STK’lar dahi çeşitli organizasyonlar yaparak sosyal mesafe kurallarına uyarak gazetecilerle bir araya geliyor. Gazetecilerin günlerine ortak olarak hoş sohbetler ortamında onlarla birlikte kutluyor.

Ya Kars’ta nasıl oldu. Bizim siyasi ve bürokratlarımız sadece Whatsapp gruplarında, kendi sosyal medya hesaplarında iki cümle yazarak bu önemli günü geçiştiriyorlar. Anlıyoruz salgın var, tedbirler var, ancak bunların hepsi sadece gazeteciler günün için mi geçerli! Sadece gazetecilerle bir araya gelmiyorlar. Bu durum çok manidar değil mi?

Kamuoyunun aydınlatılmasında, yapılan yatırımların duyurulmasında, acı da, keder de, mutlulukta gece gündüz demeden canları pahasına görev yapan gazetecilerle bir araya gelmek ve onları da dinlemek çok mu zordu? Seslerinin duyurulması için gecenin bir yarısında gazetecileri arayanlar ne yazık ki; gazeteciler gününde gazetecileri aramaktan kaçındılar. İşte gazetecilerin sizlere verdiği değer, işte sizin gazetecilere verdiğiniz değer… Takdir kamuoyunundur.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.