KARS'TA 8 SEKTÖRDE 185 PROJE DEVAM EDİYOR

06 Nisan 2022 20:29

KARS'TA 8 SEKTÖRDE 185 PROJE DEVAM EDİYOR

KARS PUSULA / ADEM ALP

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz Başkanlığında gerçekleştirildi. Kars Valiliği Gazi toplantı salonu'nda yapılan ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve yatırımcı kurumların yöneticilerinin katıldığı toplantıda, il genelinde 2021 yılında yapılan ve 2022 yılında yapılacak olan yatırımlar ile ilgili sunumlar yapılarak, koordinasyonu gerektiren konular istişare edildi.
Kamu kurum kuruluşların temsilcilerinin yatırımlarını anlattığı sunumlar öncesi gündemi değerlendiren Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, kurumlar arası koordinasyonun önemine değinerek, mevsim şartlarının kısa olduğunu ve projelerde buna göre önlem alınması gerektiğini söyledi.

İl genelinde, 8 sektörde 185 proje Devam Ediyor 

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz yaptığı konuşmada; 13 kurum ve kuruluşun 8 sektörde 185 projesi olduğunu belirterek, projelerin toplam tutarın 8 milyar 204 milyon 570 bin TL olduğunu söyledi. Önceki yıllardan harcama miktarının 712 milyon 961 bin 437 TL olduğunu söyleyen Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, toplam yıllık ödemelerinin ise 632 milyon 469 bin 075 lira olduğunu açıkladı. Yeni harcama tutarının ise 34 milyon 214 bin 210 bin TL, olduğunu söyleyen Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “Toplam harcama tutarı 747 milyon 241 bin 646 lira olarak gerçekleşmiştir. 20 tanesi ihale aşamasındadır. 78 tanesi de ihale edilecektir. Projelerimizin durumları ise: 185 projenin 2 si bitmiş 85 tanesi devam etmekte 20 tanesi ihale aşamasında 78 başlamayan işimiz var. Projelerin yatırımcı kuruluş bazında dağılımına baktığımızda; DSİ 24 Bölge müdürlüğümüzün 66 projesiyle ilk sırada yer almaktadır. 35 proje İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, 24 proje Karayolları 18 Bölge Müdürlüğümüzün, 14 proje TCDD 4. Bölge müdürlüğünün, 10 Proje Kafkas Üniversitesi Rektörlüğümüzün, 9 Proje Belediye Başkanlığımızındır. Ayrıca 7 Proje Erzurum Orman Bölge Müdürlüğümüzün, 5 Proje İl Özel İdaremizin, Şeker Fabrikamızın 4 projesi, İl Sağlık Müdürlüğümüzün 2 projesi, Tarım Orman Bakanlığımızın 13. Bölge müdürlüğünün ve TEİAŞ 15.bölge müdürlüğümüzün 1 projesi bulunmaktadır. Sektörel dağılıma baktığımızda ise 77 proje tarım sektöründe, 39 proje ulaştırma ve haberleşme sektöründe, 41 proje eğitim sektöründe, 11 proje sosyal kamu hizmetleri sektöründe, 9 proje imalat 5 proje sağlık 2 proje, enerji 3 proje olmak üzere1 projemiz de konut sektöründe bulunmaktadır. Projelerin İlimiz ve merkez ilçe dağılımında baktığımızda; 70 proje Kars Merkezde, 34 proje Sarıkamış, 18 proje Kağızman, 13 Proje Arpaçay, 12 Proje Selim 8 proje Akyaka, 7 Proje Digor, 3 Projede Susuz ilçemizde bulunmaktadır. Muhtelif ilçelerimizde de 20 adet projemiz bulunmaktadır.” Şeklinde konuştu.

İlimiz İçin Çok Önemli Projelerimiz Devam Etmektedir

Devam eden bazı önemli projeler hakkında da bilgi veren Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “Özellikle Atık Su Toplama ve Arıtma Tesisimizin başlamak üzere olduğunu ifade etmek istiyorum. Yine DSİ tarafından yürütülen ek içme suyu projemiz, Karakurt-Horasan viyadüğü önemli projelerimizdendir ve devam etmektedir. Ayrıca Karakurt-Kötek-Kağızman karayolumuz önemli projelerden birisidir. Polis Evi Projesi’ni tamamladık. Kars Merkez Engelli Gündüz Bakım Evi Projemiz var, onu da önümüzdeki aylarda, bu yıl içerisinde tamamlamak istiyoruz. Kafkas Üniversitesi MYO Kompleksi önemli bir projemizdir ve devam ediyor. Yine Hayvan Sağlığı ve Uygulama Merkezi var. Üniversitemizin önemli projelerinden birisidir ve devam ediyor. Kafkas Üniversitesi hastane ek binamız var. İlimiz için önemli bir proje de Öğretmen Evi projemizde son aşamaya geldi. İnşallah bu yıl içerisinde onun da ihalesini yapar duruma geleceğiz. Kars merkezde 24 derslikli lise yapım projemiz var od a büyük projelerden birisidir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden finanse edilen proje de devam edecek. Geçen yıl başladık bu yılda inşallah devam edecek.” Şeklinde konuştu.
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün değerlendirmelerinin ardından yatırımcı kurumlar, projeleri ile ilgili sunum yaparak koordinasyonu gerektiren konularda görüş alışverişinde bulundular.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.