Kars Kasım Kurşunoğlu Ortaokulu e-Twinning projesinde yerini aldı

06 Nisan 2022 20:00

Kars Kasım Kurşunoğlu Ortaokulu e-Twinning projesinde yerini aldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

e-Twinning projesi start aldı. Kars Kasım Kurşunoğlu Ortaokulu, Türkiye’den ve Romanya’dan farklı okulların da içinde olduğu” People Who Shine A Light On Future Generations” isimli bir e-Twinning projesinde yerini aldı. Onaylanmış projede şu iller yer almakta; Diyarbakır’dan Şehit Uzman Çavuş Süleyman İyikul Ortaokulu, Ordu’dan Başöğretmen Ortaokulu, Romanya’dan Scoala Gimnaziala Nr. 81 Ortaokulu, Tekirdağ’dan Nurullah Narin Ortaokulu, Kars’tan Kasım Kurşunoğlu Ortaokulu, Balıkesir’den General Kemal Balıkesir Ortaokulu, Konya’dan Prof. Dr. Mahmut Esad Coşan İmam Hatip Ortaokulu yer almaktadır. 8 öğretmen ve yaklaşık 40 öğrencinin yer aldığı projede İngilizceyi etkin kullanarak öğrenciler tarafından seçilen bilim insanlarının yaşam öykülerini ve bu bilim insanlarının gelecek nesillere sağladıkları buluşları web-02 araçlarını da kullanarak öğrencilerden oluşturulan karışık grupların işbirliği ile bir e-kitap oluşturulması amaçlanmıştır.
Kasım Kurşunoğlu Ortaokulu İngilizce Öğretmeni ve ayrıca projenin kurucu ortağı olan Suzan Karabağ proje hakkında şu bilgileri verdi.
Karabağ; “Bu etkinlikte asıl gayenin İngilizce Dilini etkili bir şekilde kullanmanın yanı sıra, geleceğe ışık tutan bilim insanlarının yaşam öykülerinin, geleceğimize ışık tutacak olan çocuklarımız tarafından daha yakından ve daha iyi anlaşılmasının amaçlandığını ve nihayetinde bu süreci işbirliği, paylaşım, saygı çerçevesinde yürütmeyi planladıklarını belirtti.”

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
Yücel 06 Nisan 2022 20:46

Kıymetli ve emektar hocamız suzan hanımı kızım zeynebimi ve ekip arkadaşlarını kutluyorum. Umarım bu emekler boşa gitmez ve amacına ulaşır. Hepsinin ellerine ve emeklerine sağlık.