Kars OSB ve KSS'ye 16 Milyonluk Altyapı

28 Ağustos 2021 17:37

Kars OSB ve KSS'ye 16 Milyonluk Altyapı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Yol yapım çalışması kurban kesimi ile başladı. Kars OSB ve KSS ortak yolların 10.28 km yol ağının asfaltlama çalışmalarına başlanıldı. Kars Organize Sanayi Bölgesi ve Küçük Sanayi Sitesi yolları ve kaldırımlarının yapım çalışmaları bugün itibarıyla start aldı.

Kars’ta, Organize ve Küçük Sanayi Sitesi’nin yolları yapılıyor. Uzun yıllardan beri kangrene dönen yolların yapılması sanayi esnafının yüzünü güldürdü. 2021 yılı yatırım programına alınan ve önce alt yapı çalışmalarıyla başlanan Organize Sanayi Bölgesi ve Küçük Sanayi Sitesi’nin yollarının altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün itibarıyla asfalt çalışmaları başladı. asfalt çalışmasının başlaması kurban kesimi ile start verildi.

Kars Valiliği öncülüğü ve organizesinde tüm yolların 6 km’lik kısmı PMT serilerek asfalt atılır hale getirildi. Yollara 15 cm PMT 10 cm binder 5 cm aşınma tabakası yapılacak, ayrıca bölgede eş zamanlı olarak bordür ve kaldırım çalışmaları da tamamlanmaktadır. Günde 750 m asfalt serimi yapılmaktadır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kredi desteği ile Kars OSB Müteşebbis Heyet Başkanlığı’nın sorumluluğu altında yürütülen yol çalışmaları tamamlandığında sanayi esnafı bozuk yollardan kurtulmuş olacak.

Kars Valisi Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın girişimleri sonucu bu yılki yatırım programına alınan proje ve yapım ihaleleri tamamlanmasının ardından hızlı bir şekilde çalışmaları başlatılan OSB ve KSS’nin 16.145.800 TL maliyetle sürdürülen yollarının yapımı 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Öte yandan Kars Organize Sanayi Bölge Müdürü Filiz Çalış ve teknik ekibi OSB ve KSS de yürütülen altyapı çalışmalarını yakından takip ediyorlar.
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.