KARS'TA "UNUTULAN" TARİH

28 Ağustos 2021 08:20

KARS'TA

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kaleiçi Mahallesi’nde bulunan ve yıllarca Karslılara hizmet veren Topçuoğlu Hamamı ilgisizlik kurbanı oldu. Serhat şehir Kars’ın geçmişine ışık tutan tarihi değerleri ilgi bekliyor. Kars’ın turizmine ciddi katkı sağlayan ve gelen binlerce yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanlarından olan Topçuoğlu Hamamı zamana karşı direniyor.

Dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından restore edilerek kültür ve sanat merkezi olarak hizmete sunulan Topçuoğlu Hamamı son yıllarda ilgisizlikten kapanırken, yetkililer tarafından da ilgisizlikten kapısı kilitli ve camları kırık vaziyette kaderine terk edilmiş durumda.

Topçuoğlu Hamamının bu durumdan rahatsız olduğunu ve Kars’ta “Unutulan” tarih ifadeleri ile tarihi yapının içler acısı durumunu anlatmaya çalışan vatandaşlar; “Tarihi bir eserdir, buna sahip çıkmak lazım. Geçmişimiz burada yatıyor. Dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu burayı restore etti ancak son yıllarda kapılarına kilit vuruldu. Tarihi Hamam yıkılıp yok olacak. Devletimizin bu tür yapılara el atması güzel olur. Eski ve bakımsız bir yapı olarak duruyor, çökme riski olabilir ama şuan neden kapalı olduğunu da bilmiyoruz.” İfadelerinde bulundular.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.