Kars Belediyesi Tiyatro ekibi “Oz Büyücüsü” Adlı Oyunu Sahnelendi

17 Aralık 2023 09:50

Kars Belediyesi Tiyatro ekibi “Oz Büyücüsü” Adlı Oyunu Sahnelendi

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Belediyesi Tiyatro Topluğu ilk oyunu olan “Oz Büyücüsü” isimli çocuk oyunu ile izleyicilerin karşısına çıktı. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat’ın talimatları doğrultusunda şehrimizin kültürel ve sanatsal kimliğine değer katmak, başta çocuk ve gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı kültürel ve sanatsal etkinliklere yönlendirmek amacıyla kurulan Kars Belediyesi Tiyatro Topluğu ilk oyunu olan “Oz Büyücüsü” isimli çocuk oyunu ile izleyicilerin karşısına çıktı.
Kars Kültür Merkezinde; Tiyatro sanatçısı Murat Danacı’nın koordinatörlüğünde, tiyatro sanatçıları, dizi ve sinema oyuncuları ile alanında uzman jüri üyelerinin katılımıyla yapılan seçmelerin ardından oluşan Kars Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun ilk gösterimi olan “Oz Büyücüsü” isimli çocuk oyunu ile tiyatro severlerin büyük beğenisini topladı.
Tiyatro gösterimini çocuklarla birlikte büyük beğeni ile izleyen Vali Polat, gösterimin ardından emeği geçenlere teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.
Vali Polat, yaptığı açıklamada, “Biz Kars Belediyesi olarak kendi insanımızla kendi insanımıza oyun oynamak istiyoruz. Dışarıdan tiyatro grupları da getirebilirdik ama burada gördüğünüz herkes Kars’ta yaşayan kendi insanımız, sizlere oynadı. Gönüllerinden oynadılar, nasıl emek harcadıklarına birebir şahidim. Oyunumuz bu hafta devam edecek, tüm çocuklarımıza oynamayı hedefliyoruz ve ilçelerdeki çocuklarımızla da buluşmayı istiyoruz. ” dedi.
“Oz Büyücüsü” isimli tiyatro gösterisi Aralık ayı boyunca ücretsiz şekilde çocuklarımızla bir araya gelecek.
Büyükler için hazırlanan “Dolap Komedisi” isimli oyunu ise 2024 yılı Ocak ayı içerisinde tiyatro severler ile buluşacak.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.