CHP, Susuz Sarıkamış ve Dağpınar Belediye Başkan Adaylarını Tanıttı

15 Aralık 2023 18:15

CHP, Susuz Sarıkamış ve Dağpınar Belediye Başkan Adaylarını Tanıttı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir, düzenlediği basın toplantısında kesinleşen 2 ilçe ve 1 belde belediye başkan adaylarının tanıtımını yaptı. Başkan Uludaşdemir, CHP Kars İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, hali hazırda belediye başkanı olan CHP Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur’un yeninden aday olduğunu açıkladı. Uludaşemir, partisinin Sarıkamış Belediye Başkan adayının Bülent Artaç, Dağpınar Belde Belediye Başkan adayının ise Nurettin Artuğ olduğu belirtti.
Aday tanıtım toplantısında konuşan CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir, “ Bilindiği üzere 21 Kasım 2023 tarihinde belediye 31 mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerle ilgili bir adaylık süreci başvurusu başlamış 5 aralık 2023 tarihinde de son bulmuştur. İl merkezimizde 7 ilçemizde bir beldemizde toplam 21 tane başvuru alınmıştır. 5 Aralık’ta biten adaylık başvurularının sonucunda, partimizden Zonguldak Milletvekilimiz sayın Eylem Ertuğrul buraya mülakat için geldi. 21 bir adayımızla birebir görüşmeler sağlandı hatta iletişim kuruldu ve küçük çapta da olsa bir anket çalışması yapıldı. Sizler de bildiğiniz üzere Kars’ta toplam 9 tane belediye Başkanlığı 9 seçim bölgesinde belediye Başkanlığı olacak 7 tane ilçe bir tane merkez bir de Digor Dağpınar beldemizde bir seçim olacak. Yaklaşık 5- 6 saat süren bir toplantı sonucunda Türkiye’de 4 tane büyük şehir 2 tane il Belediyesi olmak üzere toplam 220 tane belediye seçim çevresinde belediye başkan adaylarımız belirlendi. Bugün sizlerle bir aradayız çünkü bizimle bu 227 belediye arasından 3 tane Belediye Başkanı adaylarımız belirlendi. Kars’taki ilk resmi adaylık ve açıklaması da partimiz sayesinde yapıldı,” dedi.
CHP Meclis Üyesi Uğurcan İrak, yaptığı açıklamada aday belirleme sürecinde kendisinin de görevli olduğunu söyleyerek, “ Türkiye’de malum yoğun bir süreç geçiyor. Aday belirleme üzerine birçok çalışma yapılıyor. Ben de Samsun’da görevliydim. Samsun’a gittim geldim aynı buraya gelen Eylem vekilimiz gibi. Yaptığımız çalışmalarda en doğru ve en iyi netice elde edebilecek başkan adaylarımızı tespit etmek istiyoruz. Kars'ta zaten tek belediyemiz olan Susuz da sosyal demokrat belediyesinin en güzel örneklerini sergiliyoruz. Kendisiyle yola devam ediyoruz çok mutluyuz. 2 tane daha adayımızı bugün açıkladık. Diğer adaylarımızı da tahmin ediyorum ki yılbaşına kalmadan bir yandan anket çalışmaları bir yandan temayül yoklamaları Türkiye'de devam ediyor. Karsla alakalı süreç biraz daha bekleyecek gibi şöylece çok uzun bir süreç beklemeyeceğiz 1-2 hafta içerisinde Kars ile alakalı da tekrar burada umuyorum görüşmelerimizi sağlayacağız,” dedi.
Başkan Uludaşdemir’in İlk olarak tanıttığı Susuz Belediye Başkanı Adayı Oğuz Yantemur, “ Cumhuriyetimizin ikinci yüzyıla girerken Cumhuriyetin tohumlarının atıldığı bir ilde şirin bir ilçesinden belediye başkanı aday olmak tabii ki bana gurur veriyor. Sosyal demokrat belediyecilikle ve halkçı belediyecilikle buluşmasının bence tam da zamanı. Kars uzun zamandır kars ve ilçelerimizin birçoğu sosyal demokrat halkçı belediyesinden uzak kaldı. 3 tane belediye başkanı adayımız açıklanacak hepimizin yolu açık olsun diyorum,” dedi.
CHP Sarıkamış Belediye Başkan Adayı Bülent Artaç, “Sarıkamış’ta sosyal demokrat belediyecilikle birlikte çok güzel bir turizm kenti yaratacağız. İstersek dünyanın en güzel şehri yapabiliriz. Birlikte başaracağız örgüt olarak başaracağız,” dedi.
CHP Dağpınar Belde Belediye Başkan Adayı Nurettin Artuğ, “Coğrafya ve ekonomi olarak geniş zengin bir ülkeyiz Allah’ın izniyle biz de beldemizde Cumhuriyet Halk Partisi olarak şeffaf bir particilikle hizmet vermek istiyoruz,” dedi.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.