Kars Belediyesi 2 Yılda 18 Bin 245 Kişiye Yardım Yaptı

18 Ekim 2022 09:10

Kars Belediyesi 2 Yılda 18 Bin 245 Kişiye Yardım Yaptı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Belediyesi kendi bünyesinde kurulan Toplumsal Dayanışma Mağazası aracılığıyla son 2 yılda 18 bin 245 kişiye ulaşarak 48 bin parça kıyafet ve ayakkabı yardımında bulundu.
Kars Belediyesi’nde toplumsal dayanışmayı arttırmak, özellikle ekonomik durumu iyi olan insanlar ile dar gelirli vatandaşlar arasında köprü vazifesi görmek amacı ile hizmete sunulan “Toplumsal Dayanışma Mağazası” insanların yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Özellikle soğuk kış aylarında insanların daha çok ihtiyaç duyduğu mont, kaban, bot, yağmurluk ve hatta battaniye ihtiyaçları karşılanıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların normal bir mağaza da alışveriş yapar gibi geldikleri Toplumsal Dayanışma Mağazası son 2 yılda 18 bin 245 vatandaşa ulaşarak giyim ihtiyaçlarını karşıladı.
Kars Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Taşkın, “Bizler Kars Belediyesi olarak sayın Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz Türker Öksüz’ün öncülüğünde Gazi Serhat şehrimize durmadan, yorulmadan hizmet etmeye çalışıyoruz. Daha güzel ve yaşanabilir bir Kars için ekiplerimiz, çalışma arkadaşlarımız şehrin çeşitli noktalarında çalışmaları sürdürüyorlar. Bizim tek derdimiz, gayemiz Karslı hemşerilerimizin taleplerini, sorunlarını ivedi bir şekilde çözmek, daha güzel bir Kars’ı hep beraber inşa etmektir.” dedi.
Belediyenin daha önce sadece 177, son 2 yılda ise 4 bin 378 aileye sosyal yardım faaliyetleri kapsamında yardım yapıldığını Taşkın, “Belediyemizce daha önceleri sadece 177 aileye kıyafet yardımı yapılmış ve başkaca sosyal yardım faaliyet çalışması olmamışken Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz sayın Türker Öksüz’ün görevde bulunduğu 2020 Ekim ayıdan itibaren Sosyal Belediyecilik anlayışıyla 4 bin 378 aileye 18 bin 245 vatandaşımıza 48 bin parça kıyafet ve ayakkabı yardımı, 2 bin 955 ailemize gıda yardımı, 584 öğrencimize kırtasiye yardımı, 500 aileye Covid-19 hijyen paketi, 250 aileye anne-bebek desteği paketi, 100 adet bebek ek gıda paketi yardımı yapılmıştır. Ayrıca 1 adet akülü engelli aracı ile 1 adet tekerlekli sandalye yardımı da engelli vatandaşlarımıza ulaşıldı. Bu dönemde yine yapılan sosyal yardım faaliyetlerin maddi değeri 5 Milyon TL’yi aşmaktadır.” ifadesini kullandı.
Yardımların Toplum Dayanışma Mağazası aracılığıyla yapıldığını ve mağazada ayakkabı, mont, kazak ve gömlek gibi giyim eşyalarının bulunduğunu da anımsatan Taşkın yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yardımlarımız Toplum Dayanışma Mağazamız üzerinden yapılmakta olup; Kars Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğiyle tespiti yapılan ailelerimize yardımları mağazamıza davet edilip randevu usulü ile yapılmaktadır. Gıda yardımlarımız ise ekiplerimizce vatandaşlarımızın adreslerine teslim edilmektedir. Yine Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz sayın Türker Öksüz’ün talimatları kapsamında Belediyemizce 33 engelli-yaşlı vatandaşımıza evde bakım hizmeti verilerek onların kişisel temizlik, bakım, hane temizliği, alışveriş, ilaç alımı gibi talepleri belediyemizce karşılanmaktadır.”

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.