Sevgi Sokak Sakinlerinden Yetkililere Çağrı!

16 Ekim 2022 12:16

Sevgi Sokak Sakinlerinden Yetkililere Çağrı!

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ta sel mağduru Aydınlık Evler Mahallesi sakinleri yetkililere seslendi.
Nisan ayının ilk haftasında ani eriyen karlar nedeniyle Aydınlık Evler Mahallesi’nde 30 evi ve 15 ahırı sular altında bıraktı. Evlerini su basan vatandaşlar yetkililerce bölgeden güvenli bir şekilde tahliye edilirken, selin ardından ekipler bölgeye seferber edildi. Selin yarattığı hasarın ardından vatandaşların yarası sarıldı. 
Yaklaşık 6 ay önce yaşanan bu olayın ardından kentte aralıklarla etkili olan sağanak yağış mahalle sakinlerini yine tedirgin etti. Mahalle içerisinden geçen taşkın koruma kanalının yetersiz olduğunu ifade eden mahalleliler seslerini duyurmak için Sevgi Sokak’ta bir araya geldi. 
Burada basın açıklaması yapan mahalle sakinleri, “Aradan yıllar geçmedi, aylar önce burada yaşadığımız sel felaketi bizleri tedirgin ediyor. Sel sonrası Vali Türker Öksüz’ün bize verdiği söz hala yerine getirilmedi. Taşkın koruma kanalında herhangi bir çalışma yapılmadı. Artık ilkbaharda karların erimesini bırakın, 1-2 gündür yağan yağmurlarda bile yine sel felaketi yaşayacağız diye tedirgin oluyoruz. Biz bu şehrin bir parçası değil miyiz? Bize neden ilgililer kulak kabartmıyor ve bizi görmezden geliyorlar anlamış değiliz. Artık sesimizi duyun.” ifadesini kullandılar.
“Bizim mahallenin yolunu ve kaldırımlarını geçtik, ısınmak için artık doğal gazımız bile yok. Bizim mahalleye doğal gaz vermiyorlar. Biz de sobalarla hala ısınmaya çalışıyoruz, biz de doğal gaz istiyoruz.” dediler.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.