Kars Barosu, Cübbeli'yi Caferi vatandaşlarımızdan özür dilemeye davet ediyoruz

12 Şubat 2022 15:23

Kars Barosu, Cübbeli'yi Caferi vatandaşlarımızdan özür dilemeye davet ediyoruz

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Barosu'ndan, Ahmet Mahmut Ünlü'ye çağrı, Caferi vatandaşlarımızdan özür dilemeye davet ediyoruz.
Kars Barosundan yapılan yazılı basın açıklamasında; "Cübbeli Ahmet Hoca" ismi ile bilinen Ahmet Mahmut Ünlü isimli şahsı Caferi vatandaşlarımızdan özür dilemeye davet ediyoruz denildi. 
Kars Barosundan yapılan açıklama şöyle; 
Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün 5 Şubat 2022 tarihinde sosyal medya hesapları üzerinde Şia mezhebine mensup Caferi vatandaşlarımıza ilişkin “ Diyanet; Caferi İlmihali adı altında kitap basarak bu ateşe benzin döküyorsa ve Milli Eğitim kitapları Caferiliği beşinci hak mezhep olarak gösteriyorsa artık sözün bittiği yere geldik demektir. Bu hususta ya hıyanet devreye giriyor veya gaflet ve delalet sebebiyle bu yanlışlara imza atılıyor. Biz de bu vesileyle bizi yönetenleri ve özellikle halen mevcudiyetini koruduğunu umduğumuz derin devlet erkânını vatanımızı bu İran Şia’sının ve Caferilik adı altında İran ajanlığı yapan ecdad düşmanlarımızın tehlikesinden korumaları hatta vuku bulan birçok zararlardan korumaları hususunda teşvik ediyor ve milyonlar adına ricacı oluyoruz.” Şeklindeki açıklamalarını mezhep çatışmalarına hizmet eden açıklamalar olarak gördüğümüzü, bu açıklamaların 5237 sayılı TCK ‘nın 122. ve 216.maddeleri gereğince suç olarak tanımlandığını; “ halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçu ile nefret suçlarının işlendiğini belirterek Kars Barosu olarak bu yöndeki açıklama ve söylemleri esefle, şiddetle kınadığımızı Kamuoyuna bildirmek isteriz.
Tarih boyunca Ahmet Mahmut Ünlü gibi bazı kişilerce halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve nefret söylemleri ile toplumun fay hatları kaşınılarak “etnik veya mezhep “ çatışmaları yaratılmak için elverişli ortam hazırlanmaya çalışılmış ise de; halk kesimlerinin sağduyusu ile bu yöndeki eylem ve söylemler sonuçsuz bırakılmıştır.
Kars Barosu olarak dün olduğumuz gibi bugün de haksız ve gayrımeşru saldırılar ve eylemler kimden, nereden gelirse gelsin karşısında olduğumuzu;  Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edenlerle hukuk sınırları içerisinde mücadele edeceğimizi; Ahmet Mahmut Ünlü isimli kişiyi Caferi vatandaşlarımızdan özür dilemeye davet ediyoruz.
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.