Kars'ta 321 Kütüphane Kuruldu

11 Şubat 2022 18:11

Kars'ta 321 Kütüphane Kuruldu

KARS PUSULA / ADEM ALP

"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi çerçevesinde Kars’ta 552 okulun 321’ine kütüphane yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi çerçevesinde Kars’ta 552 okulun 321’ine kütüphane yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi çerçevesinde Kars genelinde 62 bin 750 öğrencinin eğitim gördüğü 552 ilkokul, ortaokul ve liseden 321’i kütüphaneye kavuştu. Kütüphanelere başta Kars Valisi Türker Öksüz olmak üzere Kars Milletvekilleri, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın tarafından kitap bağışı yapıldı. 
Merkez Atatürk İlkokulu’nda oluşturulan Atatürk İlkokulu Kütüphanesi’nin açılışı da törenle yapıldı. Kütüphanenin açılışını Kars Milletvekilleri, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın birlikte yaptı. Açılışın ardından protokol üyeleri kütüphaneyi gezdi.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, “Kars, Kağızman, Erzurum ve Ankara’daki meslek liselerimizden destek alarak tüm teşkilatı buralardan temin ettik. Kütüphanelerimiz bittikten sonra da öğrenci başına düşen kitap sayılarımızın az olduğunu fark ettik. Bu kitapları da hayırseverlerden temin ederek donattık.” dedi.
Kitabın bize her alanda lazım olduğunu ifade eden Milletvekili Kılıç ise, “Derslerle birlikte bir taraftan da ömür boyu eğitime katkı sağlayacak şekilde kitap okumayı öğreniyoruz. Buranın bize sağlayacağı en önemli şey bu ve bu yaşlarda öğreniliyor. Ben de bu okulun mezunuyum aynı zamanda, bu da bir tesadüf oldu. Keşke bizim zamanımızda da okuma alışkanlığımızı geliştirecek böyle katkılar olabilseydi. Şimdi çocuklarımızın dersleriyle birlikte daha güzel ortamlarda ulaşabileceği, elini uzattığında kitap bulabileceği ortamları geliştirmek istiyoruz ki okumayı yaşamının içerisine katsın.” ifadesini kullandı.
Vali Öksüz ise, “Cumhurbaşkanımızın eşi Emin Erdoğan hanımefendiye şükranlarımızı sunuyoruz bu projeye himaye ettikleri için, Milli Eğitim Bakanımıza teşekkür ediyoruz. 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi çerçevesinde bizlere kaynak sağladılar, imkan verdiler. Bizler de ilimizdeki 552 okulun 321’inde kütüphanenin kurulmasını sağlamış olduk. Nihayetinde bu kütüphaneleri oluşturduktan sonra kitap ihtiyacı vardı. Biz de bir kampanya başlattık. Bizler de katkı sunduk. Milletvekillerimiz de sahip çıktılar, kitap sağlanmasında çok büyük gayret ve özveri gösterdiler” diye konuştu. 
Milletvekili Arslan da, “Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın 'Kütüphanesiz Okul Kalmasın' kampanyasının başlamasından ziyadesiyle memnun olduk. Vali ve İl Milli Eğitim Müdürü ile konuştuğumuzda gördük ki bütün okullarımız zaten kütüphane sahibi olacak. Nitekim öyle de oldu. Bu önemliydi, ancak bunların içerisinin kitapla doldurulması konusunda valimiz 'Kampanya başlattık' dediğinde, bizler de milletvekilleri olarak valimize ‘Kaç kitap bağışladınız' dedik. ‘4 bin kitap’ demişlerdi. Biz de ‘4 bin kitapta biz bağışlıyoruz’ diyerek kampanyaya destek verdik. Sonra il başkanımız bin kitap, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız 500’er kitap destek verdiler. Ancak biz gerek iki milletvekili, gerek il başkanımız, merkez ve Kağızman, Selim ile Sarıkamış ilçe başkanımız adına toplam 7 bin 500 kitap verdik. Bu 7 bin 500 kitabın 6 bin tanesi geldi. 28 okula 7 bin 500 kitabı bağışlamış olacağız” dedi.
Protokol üyeleri, daha sonra kütüphanede öğrencilerle bir araya geldi. Vali Öksüz, okula kitap bağışında bulunan milletvekilleri ve il başkanına birer plaket verdi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.