İYİ Parti, Kars’ta yine ‘Yüksel Akbaba’ dedi

14 Ocak 2023 21:04

İYİ Parti, Kars’ta yine ‘Yüksel Akbaba’ dedi

KARS PUSULA / ADEM ALP

2017 Yılında Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti, Kars’ta 3’üncü kongresini gerçekleştirdi. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli’nin divan başkanlığını üstlendiği kongrede, mevcut Başkan Yüksel Akbaba, tek aday olarak seçime girerek yeniden Kars İl Başkanlığı görevine getirildi.
Kars Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen ve geniş çaplı güvenlik önlemlerinin alındığı kongrede İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli’nin oy birliği ile divan başkanlığına seçilmesinin ardından, Hamza Çelikkan, Fuat Saday, Fuat Ata ve Ayşe Tarlak Yılmaz divan katip ve üyeliğine seçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kongreye gönderdiği mesajı okundu. Faaliyet raporunu ve bütçenin okunması ve siyasi konmuşların ardından Yüksel Ababa yönetim kurulu üyelerini tek tek sahneye davet ederek toplu fotoğraf verdi. Kongreye CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman ve Saadet Partisi Kars İl Başkanı Erkan Uslu, diğer millet ittifakının temsilcileri ile bazı milletvekili aday adayları katıldı.
CİNİSLİ “BUGÜN BİR İKTİDAR NAMZEDİ OLARAK TÜRKİYE SİYASET SAHNESİNDEYİZ”
Kongrede konuşan Divan Başkanı İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, “Sizlerle birlikte partimizi kurduk ve büyüttük, Allah’a hamdolsun bugün bir iktidar namzedi olarak Türkiye siyaset sahnesindeyiz. Dünya siyasetinde de ismi bilinen, iddialı bir parti ve siyasetçileriyiz. Çok zor bir durumdan geçiyoruz, belki de Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en zor ve anlamlı seçimine gidiyoruz. Bu seçimin konusu hangi parti iktidar olacak, hangi kişi-siyasetçi başa geçecek, hangi sistemle ülkemiz yönetilecek, keyfi sisteme, bu keyfi sorumsuz sistemle devam mı edilecek yoksa kurumları işleyen, ciddi bir yüzü olan, milletine şefkat kucağını açmış, devletin yeni sistemi iyileştirilmiş parlamenter sistemiyle ülkemiz devam edecek. Bunun seçimine gidiyoruz bence. Bizim neslimizi bizden sonraki nesilleri asıl ilgilendirecek olan bir seçime giderken bizim kongrelerimiz hakikaten çok önemli. Bu kongrelerle biz tazeleniyoruz ve partimizi ivme kazandırıyoruz. Kongrelerimizin şölen alayında geçmesi rakiplerimize de bir korkudur.” dedi.
AKBABA “MERAL AKŞENER LİDERLİĞİNDE CESURLAR HAREKETİ OLARAK BU GÜNLERE GELDİK”
İYİ Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba da yaptığı konuşmada, cesurlar hareketi lideri Genel başkan Meral Akşener başkanlığında çetin yolları aşarak bu günlere kadar geldiklerini söyledi. Konuşmasında “Bizlere bu günleri yaşatan Cenabı Allah’a hamd olsun. Kuramaz dediler kurduk. Seçime giremezsiniz dediler girdik. Aziz milletimizin teveccühü ile parlamentoya girdik.” Diyen İYİ Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba şöyle konuştu: “Toplantı yapmak için bizlere salon vermiyorlardı hamdolsun şuan artık salonlara sığmıyoruz. Kars bin yıllık kadim bir şehir olduğu gibi Cumhuriyetimizin aydınlık yüzüdür.  Maalesef son yıllardaki kötü yönetimler neticesinde Kars gerek ekonomik gerek sosyal yönden Türkiye'nin en geri kalmış illeri seviyesine düşmüştür. Hedefimiz Cumhuriyetin 2. yüzyılında yüce Türk milletinin teveccühü ile Millet ittifakı ortaklarımız ile birlikte Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denilen bu ucube sistemi değiştirerek demokratik güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçerek gerek ülkemizi gerekse de Karsımızı layık olduğu medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Gün birlik günüdür. Gün dayanışma günüdür. İnşallah önümüzdeki ilk seçimlerde Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayımız 13. Cumhurbaşkanı olacaktır. Cesurlar hareketinin lideri Genel başkanımız Meral Akşener de Başbakan olacaktır.” Siyasi konuşmaların ardından kongre maddelerini görüşülerek oylandı. 564 delegenin bulunduğu İYİ Partide Başkan Akbaba güven tazeledi.
 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.