• ötüken kars

Kars'ta "Su Kabağı" İşlemeciliğine İlgi Büyük

14 Ocak 2023 08:24

Kars'ta

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursa katılan kadınlar, su kabağından ürettikleri gece lambası, abajur, avize, vazo gibi çeşitli dekoratif ürünleri sergilerde satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün işbirliğinde kentte su kabağı işlemeciliği kursu açıldı. 
Kurs eğitmeni Evrim Aydemir Su Kabağından farklı dekoratif ürünler ürettiklerini belirtti. Aydemir; "Su kabağı ham haliyle geliyor ve kurutuluyor. İçinin temizliği yapılıyor ve tohumları alınıyor. Daha sonra şekil vermeye başlıyoruz. Su kabaklarını sanat eserine dönüştürüyoruz, daha sonra da satışa sunuyoruz. Kadınlar elde ettikleri gelirle de aile bütçelerine katkı sağlıyor. Su kabağının hazırlanması 2 gün sürüyor, temizliği yapılıp oyma işlemiyle devam ediyoruz. Daha sonra desen çizimi yapılıp süsleri takılıyor. Satış ilgi görüyor, soranlar çok oluyor ve görseli çok dikkat çekiyor.
Su Kabağı kursuna katılan Canan Ulucutsoy da boş durmamak ve bir uğraş içinde olmak için kursa geldiğini ifade etti. Su kabağı çalışmalarının eğlenceli olduğundan bahseden Ulucutsoy, "Su kabağı işlemeciliği yanında yakma sanatını ve diğer el sanatlarını da öğreniyoruz." Dedi. 

Etiketler : Kars'ta
Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.