Daha Yeşil Bir Kars İçin

30 Mart 2021 17:27

Daha Yeşil Bir Kars İçin

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Belediyesi Park, Bahçe, Refüj ve Bulvarları dış mekân süs bitkisi ile süsleyecek. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün talimatları doğrultusunda Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından dış mekân süs bitkisi üretimleri başladı.

Üretilen çiçeklerin bahar ayının gelmesi ile birlikte kent merkezinde bulunan yeşil alanlar, refüjler, parklar ve bahçelere ekimi yapılarak şehre rengârenk bir görünüm kazandırılması adına yürütülen çalışmada süs bitkiler üretimi için tohumlar toprakla buluşturuldu.

Kars Belediyesi “Daha Yeşil Bir Kars İçin” sloganıyla 2021 bahar mevsiminde Kars’ta birçok cadde pars, bahçe ve refüjü yeşillendirerek çevre düzenlemesi çalışmaları yapacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kars Belediyesi Park ve Bahçeler Müdür Vekili Nesrin Sezer; Kars Valisi Sayın Belediye Başkan Vekilimiz Türker Öksüz’ün talimatları doğrultusunda, Kars Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak seramızda dış mekân süs bitkisi yetiştirmeye başladık. Sezonun başlaması ile birlikte yetiştirdiğimiz dış mekân süs bitkilerimizi ilimiz belediye sorumluluk bölgelerinde refüj ve parkların yanı sıra bulvarlarda ekimini gerçekleştireceğiz. Tabi ki dış mekân süs bitkisi dışında fidan dikimlerimiz de yapılacaktır dedi.
Sezer; Şuanda dört çeşit süs bitkisi üretimimiz başlamış bulunmakta. Genellikle Kadife ve Petunya üretimimiz var. Çünkü ilimizin iklim şartlarına göre dış mekân süs bitkisi üretimlerini tercih ediyoruz. Caddelerimizi ise, Ladin, Kara ağaç ve Huş ağaçları dikimini gerçekleştireceğiz açıklamasında bulundu.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.