Cumhuriyetin 100. Yılı Kars'ta Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim 2023 16:16

Cumhuriyetin 100. Yılı Kars'ta Coşkuyla Kutlandı

KARS PUSULA / ADEM ALP

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi Kars’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet'in geleceği çocuklar da ellerine aldıkları Türk Bayraklarını sallayarak 29 Ekim'i kutladı. Jandarma Komando taburunun gösterisi ise nefes kesti. 
Kars’ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenlerle kutlandı. Tören, sabah saatlerinde Vali ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez makamda tebriklerin kabulünün ardından Hükümet Konağı önünde hazırlanan tören ile devam etti. Tören Vali Polat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, halkın bayramını kutladılar. Saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Polat günün anlamına binaen bir konuşma yaptı.
Vali Polat; “Bugün, geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun İdare” olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişimizin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Eşsiz bir bağımsızlık mücadelesinin kazanımı olan Cumhuriyetimizin; Milletimizin birliği, şanlı tarihimizden aldığımız güç, hedeflerimize olan inanç ve kararlılık ile 100’üncü yılımızı bitirerek, yeni yüzyılımıza, “Türkiye Yüzyılı”na giriyoruz. Bu anlamlı gün vesilesi ile öncelikle; cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere şanlı tarihimiz boyunca kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.
Ardından, Fen Lisesi öğrencilerinden Sevgi Aridak “Mustafa Kemal’in Kağnısı”, Yiğit Ali Haktandemir “Cumhuriyet Destanı” ve Cemre Polat “29 Ekim” adlı şiiri okudu. 100 öğrencinin zeybek gösterisi ile devam eden törende Kağızman Jandarma Komando Tabur Komutanlığı Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarına özel gösteri yaptı. Gösteri sonrası açılan Türk Bayrağı Vali Polat’a teslim edildi. Tören müzik sunumu ve resmi geçit töreniyle son buldu. 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.