Kars'ta Her Yerde 100. Yıl Kutlamaları Var

28 Ekim 2023 23:02

Kars'ta Her Yerde 100. Yıl Kutlamaları Var

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri Atatürk anıtı önünde başladı. Kars’ta Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamaları başladı. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Hükümet Konağı önünde çelenk koyma töreni düzenledi. Daha sonra Atatürk Anıtı’na sırasıyla Vali Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez tarafından çelenkler konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Hükümet Konağı önünde düzenlenen çelenk koyma töreni daha sonra son buldu. 29 Ekim Pazar günü ise Cumhuriyet Bayramı töreni Kars Valiliği tören alanında devam edecek.
Vali Belediye Başkan Vekili Polat tören sonrası yaptığı açıklamada Kars Halkını yarın düzenlenecek olan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına davet etti. Polat; Çok gururlu bir gündeyiz. Şükürler olsun Devletimiz, Cumhuriyetimiz 100. Yılında. Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşunun 100. Yılını büyük bir coşku ve onurla kutluyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum. Vali Polat, Bu Devlet çok büyük bir devlet binlerce yıllık devlet geleneği olan bir devlet 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla bugün bakın 100. Yılımızı kutluyoruz. Hep beraber milletin bayramını millet olarak kutluyoruz en güzeli bu. Bu hafta boyunca 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde ilimiz Kars’ta da çok güzel etkinlikler yaptık yapıyoruz. Bu hafta çok özel bir hafta, ağaç dikimi, zeybek oyunları, 29 Ekim doğumlu vatandaşlarımızı gençlerimizi ziyaret ettik, 100. Yılın coşkusunu aklımızda da kalbimizde de hissediyoruz. Okullarımızda öğretmenlerimiz öğrencilerimiz, cadde ve sokaklarda Al Bayrağımız, evlerde ailelerimiz bütün Türkiye bütün Kars olarak kutlamalarımızı sürdürüyoruz dedi.
Tören kutlamaları daha sonra Kars Kalesi Bedesten bölgesinde devam etti. 
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 100. Yılda 100 kişi zeybek oynadı. Kars Valiliği öncülüğünde Kars Halk Eğitim Müdürlüğü folklör ekibinden oluşan 100 kişilik ekip bedesten bölgesinde zeybek gösterisi yaptı. Vali Belediye Başkan Vekili Ziya Polat’ın Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında zeybek gösterisi gerçekleştirilmesi talimatının ardından Kars Halk Eğitim Müdürlüğü foklör ekibi eğitmeni Uğur Toraman tarafından hazırlanan 100 kişilik ekip Zeybek gösterisini gerçekleştirdi. 
Yüzlerce vatandaşın alkışlar eşliğinde izlediği zeybek gösterisi büyük beğeni topladı. Gösteri sonrası il protokolü foklör ekibi ile birlikte halaylar çekti. 


Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.