CHP'NİN KARS İL BAŞKANI ULUDAŞDEMİR OLDU

24 Eylül 2023 17:44

CHP'NİN KARS İL BAŞKANI ULUDAŞDEMİR OLDU

KARS PUSULA / ADEM ALP

Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Yönetimi sandık başına gitti. Cumhuriyet Halk Partisi  CHP Kars 38. Olağan Genel Kurulu, Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda partililerin katılımıyla gerçekleştirildi. Divan Başkanlık seçiminin ardından kongre saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Kongrede üçüncü adayın son gün çekilmesiyle iki aday yarıştı. CHP Kars ikinci sıra milletvekili adayı Onur Uludaşdemir ile Demokratik Sol Parti DSP il başkanlığının ardından CHP’ye katılan Hasan Ahmetoğlu il başkanlığına aday oldular. Kongrede adaylardan Hasan Ahmetoğlu ilk sözü alarak, CHP’de birlik ve beraberlik mesajı vererek partililerin desteğini istedi.

Ardından kürsüye çıkan aday Onur Uludaşdemir ise, CHP’nin kendisini milletvekili adayı göstererek onurlandırdığını, borcunu il başkanı olarak ödemek istediğini ve aday olduğunu vurguladı.
38. Olağan Genel Kurulu’nda eski İl Başkanı Taner Toraman bir konuşma yaparak, 3,5 yıl boyunca onurlu ve gururlu bir şekilde İl Başkanlığı görevini sürdürdüğünü söyledi. 
73 delegeden 69’unun oy kullandığı kongrede, 44 oy alan Onur Uludaşdemir CHP Kars İl Başkanı olurken, diğer aday Hasan Ahmetoğlu ise 25 oy aldı.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.