Kars'ta Vatandaşlar Soruyor, Süs Geçit mi, Üst Geçit mi.?

22 Eylül 2023 20:40

Kars'ta Vatandaşlar Soruyor, Süs Geçit mi, Üst Geçit mi.?

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ta; ‘süs geçit mi, üst geçit mi’ diye tartışılan üstgeçidin, engelli asansörü olmasına rağmen kapalı olması, engellilerin en büyük engeli olmuş durumunda. Karayolları 18 Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki Kars-Erzurum Karayolu, Harakani Devlet Hastanesi önünde yollarda trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan çelik yaya üstgeçidi engelli, yaşlı ve hamile vatandaşlar tarafından kullanılmıyor. Yenişehir Mahallesi Çevre Yolu Caddesi Harakani Devlet Hastanesi önünde bulunan üstgeçit az da olsa kullanılıyor. Trafik akışı yoğun olduğu için mecburen kullanılan üst geçit, gelin görün ki engellilere, yaşlılar ve hamile vatandaşlara kapalı.
Özellikle devlet hastanesi önünde bulunan üst geçitte bulunan engelli asansörü kapalı olduğu için engelli, yaşlı ve hamile vatandaşlar karşıdan karşıya geçemiyor. Geçemediği gibi de en az 2 sağlıklı kişinin yardımı ile yolu geçerek sağlık hizmeti almak için devlet hastanesine gidebiliyor. Üst geçit kullanma kapalı olduğu Kars’ta, trafik güvenliğinin sağlanması ve olası trafik kazalarının önlenmesi için engelli ve yaşlı vatandaşların bu üst geçitleri kullanmaları son derece önem arz ediyor. 
Vatandaşlar asansörü süs diye mi koydular diyerek tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler, Kars Harakani Devlet hastanesine ilçelerden de yoğun şekilde vatandaşlar gelmekteler. Ancak gelen vatandaşlar hastane ile bağlantısı olan üst geçidi kullanıyorlar, ama engelli, hamile ve yaşlı vatandaşlarımız üstgeçidi kullanamadıkları için yoğun şekilde trafik akışına sahip karayolundan araçların arasından karşıya geçip hastaneye ulaşıyorlar. Zaman zaman gelen yaşlı ve engelli vatandaşlara bizler de yardımcı oluyoruz ve karşıya geçirmeye çalışıyoruz. Bu durumun biran evvel düzeltilmesi, üstgeçitte bulunan asansörün engelli, yaşlı ve hamilelerin kullanımına açılmasını istiyoruz dediler.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.