Braille alfabesi kursu Kars’ta ilk defa yapıldı

20 Şubat 2022 13:23

Braille alfabesi kursu Kars’ta ilk defa yapıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Halk eğitimde Braille alfabesi kursu Kars’ta ilk defa yapıldı. Görme Engelliler İçin Braille Alfabesi (Kabartma Yazı) Kursu Kars Halk Eğitim Merkezinde özel eğitim alan Öğretmen Tayfun Bekirhan tarafından 20 Kasım 2021 tarihinde başlayıp bugün tamamlandı. 
18 kursiyerin katıldığı, Görme Engelliler İçin Braille Alfabesi (Kabartma Yazı) Kursu hakkında açıklama yapan, Dede Korkut Özel Eğitim Meslek Okulunda özel eğitim öğretmeni olarak görev yapan Tayfun Bekirhan, Kars'ta Braille alfabesine ihtiyaç duyan öğretmenlere, öğrencilere, velilere kısacası herkese ulaşarak bu alfabeyi öğretmek ve bu kişilerin vasıtasıyla özellikle görme engelli öğrencilerimizi hayata olan bağlarını güçlendirmek için bu kursu açtım. Bu kurstan önce Kars'ta 1 kişi Braille alfabesini biliyordu.  Kursun sonunda ise 18 kişi Braille alfabesini biliyor. İnşallah bu sayı daha da artacak dedi.
Kursiyerlerden Beden Eğitim Öğretmeni Şafak Erdağı ise; Ölçü Köyü Ortaokulunda beden eğitimi öğretmeniyim, kursa gelme amacım görev yaptığım okulumda bir öğrencim görme engelli, bende bu öğrencime bir şeyler öğretmek adına bu kursa katıldım. Öğrencimizin duyma konusunda sıkıntısı yok, ancak yazma konusunda sıkıntısı vardı. Tabi ki burada öğrendiklerimle öğrencimize eğitim vereceğim. Bu eğitimle, öğrencimizin ileriki zamanlarda üniversite eğitimi ile yaşamında herhangi bir zorluk yaşamaması adın açığını kapatalım dedik. Kursun açılacağını duyunca ilk müracaat edenlerden birisi ben oldum. Burada aldığım eğitimimi daha da ileriye taşıyacağım. Kurs süresince bizlere en iyi eğitimi sunmak için adeta gecesini gündüzüne katan Dede Korkut Özel Eğitim Meslek Okulunda özel eğitim öğretmeni olarak görev yapan Tayfun Bekirhan, hocamıza çok çok teşekkür ediyorum dedi.
 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.