Başkan Bakırhan; Elektrik ve Doğalgaz zammına dur diyoruz

18 Şubat 2022 20:37

Başkan Bakırhan; Elektrik ve Doğalgaz zammına dur diyoruz

KARS PUSULA / ADEM ALP

Başkan Bakırhan, “Elektrik ve Doğalgaz zammına dur diyoruz.”
  Kars Bakkallar Odası Başkanı Murat Bakırhan yaptığı açıklamada, elektrik ve doğalgaz zammını eleştirerek, zamlarda düzenleme getirilmelidir açıklamasında bulundu.
Bakırhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bakkalın, kasabın, lokantacının, fırının ve marketin, elektriği ve doğalgazı artık esnafı adeta iflas ettirecek boyuta ulaştı. Vatandaşlar ve Esnaflarımız, daha 2022 yılının ilk gününden itibaren başlayıp bu güne kadar birçok farklı ürün ve sektöre gelen zamların altında ezilmeye maruz kalmıştır. Bakkal esnafı işyerini açmaktan artık korkar oldu. Özellikle Kars’ta zincir marketlerin her cadde ve sokakta adeta mantar gibi çoğalması yetmezmiş gibi, birde her ürünü satması esnafımızın belini bükmüştür. Artık, zamma ve zincir marketlerinin bu uygulamalarına dur demeliyiz.
Bakırhan; Kars halkına çağrımızdır: “Lütfen artık alış-verişlerinizi Kars esnafından yapın. Kars’ta, 6 ay kış ve soğuk hava ile mücadele eden bir esnafımız var. Sanayisi, ticaret kapısı, yatırım ve hammaddesi olmayan bir ilde yaşamaktayız. Bu ilin esnafına destek olma günü bugündür. 2020 yılından bu güne kadar Kars halkı ve esnafı koronavirüs pandemi salgını ile mücadelesini bugünde sürdürmekte. Koronavirüs salgınının etkisi ve krizi yetmezmiş gibi, yaşamımızda ihtiyaç duyulan her türlü ürüne de zam gelmesi kabullenilir gibi değil. Özellikle, doğal gaz, elektrik, gıda ve akaryakıt gibi ürünlerin zaruri ihtiyaç olmasına rağmen yüzde yüzlük zammı ile halka sunulmakta. Artık bu zamların durması, esnaf iflaslarının durması, vatandaşlarımızın zincir marketlerden alış-veriş yapmaması, bir Baba’nın çocuklarını doyurabilmesi için artık zamlara dur demeliyiz.” Açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.