Başkan Yıldırım, Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

24 Kasım 2022 12:42

Başkan Yıldırım, Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Yıldırım; Öğretmenlerin herkes için bir anne ve baba kadar özel ve önemli olduğu belirten Yıldırım, “Çocukluk ve gençlik çağlarımızda aktardıkları bilgi birikimleri sayesinde, geleceğimize ışık tutarak bizleri topluma faydalı bir birey olarak yetiştirmek gayreti içinde sınırsız hoşgörü ve özveri göstererek yolumuzu aydınlatmışlardır.” Dedi.
Yıldırım, mesajında ayrıca şu ifadeleri kullandı: “Öğrenmenin önemini şu sözle özetleyen Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” kültürüyle yetişmiş bir millet olarak, öğretmenlerimize duyduğumuz sevgiyi ve minnettarlığı daima kalbimizde yaşatıyoruz. Öğretmenlik mesleği her ne şartta olursa olsun bilginin, doğrunun, sevginin, barışın simgesi olan en kutsal meslektir. Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.’ sözü öğretmenlerin üstlendikleri görevin yüceliğini bizlere göstermiştir. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, büyük bir fedakârlıkla görevini yerine getiren, ülkemizin geleceğini aydınlatan, birlik ve beraberliğimizin oluşmasına katkı sağlayan eğitim neferleri öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.