Başkan Turgut Gökalp; Vatandaş ve Esnaf Zamlardan Bıktı

08 Şubat 2022 20:28

Başkan Turgut Gökalp; Vatandaş ve Esnaf Zamlardan Bıktı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Gökalp, gelen zamlarla ısınma, enerjimize ve ulaşımımıza ipotek konulmakta. 
Elektrik ve doğalgaza yüzde 25'ten başlayıp yüzde 130'a kadar yükselen olağanüstü oranlarda gelen zamlar vatandaşlar kadar esnafları da canından bezdirdi. 
Kars Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Turgut Gökalp yaptığı açıklamada vatandaşlar ve esnaf zor durumda dedi. 
Başkan Gökalp; “Yüksek elektrik, doğal gaz, akaryakıt zamlarıyla tüketiciler soyulacak, şirketler kazanacak. Tüketicilerin doğal haklarından olan elektrik, doğal gaz ve akaryakıta erişim hakkı yüksek enerji zamlarıyla adeta erişimi zor bir duruma getirildi” dedi. 
Gökalp; Elektrik ve doğalgazdaki yüzde 18 KDV oranı yüzde1'e indirilmelidir. Doğal gazdan alınan ÖTV ile elektrikten alınan enerji fonu kaldırılmalıdır. Vatandaşlar ve Esnaflarımız, daha 2022 yılının ilk gününden itibaren başlayıp bu güne kadar birçok farklı ürün ve sektöre gelen zamlara maruz kalmıştır. Yeni yıla girilmesi ile başlayan ve son 38 gündür aralıksız her gün devam eden zam, sektörlerden olan elektriğe mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda zam gelmiştir. 
Başkan Gökalp açıklamasını şöyle sürdürdü; “Oysa gelişmiş ülkelerde iş yerlerine verilen elektrik, doğalgaz gibi zaruri giderlerin birim fiyatları konutlardan düşük tutulur ki istihdamın üzerindeki yük azalsın, insanlar çalışmaya teşvik edilsin. Oysa biz de çalışırsan, üretirsen daha çok ödüyorsun dedi.” 


Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.