Başkan Toraman Bu Hayallere “Aldanmamak” Gerek

15 Eylül 2022 20:29

Başkan Toraman Bu Hayallere “Aldanmamak” Gerek

KARS PUSULA / ADEM ALP

CHP İl Başkanı, 2 milyona yakın insanın başvuru yaptığı sosyal konut projesiyle ilgili “Komik” diyerek, gerçekten bir konut sahibi olabilmek için, ihtiyacı olan bir ailenin evine her ay en azından 10 bin lira net para giriyor olması gerekir dedi. 
Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Başkanı Taner Toraman yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. 
Başkan Toraman; Hükümet içinden geçtiğimiz bu süreçte ekonomik ve sosyal paketlerle seçim öncesi vaatlerini sıralamaya başladı.Toki aracılığıyla kiraların ve artan ev fiyatlarının düzenlenmesine yardımcı olmak kaydıyla vatandaşlarımızın ev sahibi olmaları isteniyor. Komik!!! 
Toraman; “Daha önce de kiralardan şikayet eden öğrencilere ev satın almayı öneren Bakan Murat Kurum'dan "Asgari ücretliler hem kira, hem konut kredisini nasıl ödeyecek?" sorusuna yanıt:  "Biraz eşinden, dostundan borç alarak, biraz belki ek mesai yaparak bu bedeli karşılayabilirler. Sadece  “bir seçim yatırımı” olan, hiç bir zaman gerçekleşmeyecek böylesine dev konut yatırımında gerçekten bir konut sahibi olabilmek için, ihtiyacı olan bir ailenin evine her ay en azından 10 bin lira net para giriyor olması gerek. Çok iyi düşünmek ve ona göre tüm bu hayallere “aldanmamak” gerek ifadelerini kullandı.”
 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.