Kars’tan Pakistan'a Yardım Eli

14 Eylül 2022 20:44

Kars’tan Pakistan'a Yardım Eli

KARS PUSULA / ADEM ALP

Türkiye, on milyonlarca insanın sel ve su taşkınlarından etkilendiği Pakistan’a havadan ve karadan yardım elini uzatmaya devam ediyor.
Kars'tan Pakistan'a gönderilen yardım tırları bugün Kars AFAD koordinesinde yola çıktılar. Tırları Vali Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ve Afad İl Müdürü Oktay Ayğan'ın katılımı ile gerçekleştirilen uğurlama da dua edildi. Vali Öksüz yardımlar hakkında şu açıklamalarda bulundu. Öksüz; Türkiye, muson yağmurlarının neden olduğu sellerle mücadele eden Pakistan’a insani yardım göndermeye devam ediyor. AFAD Başkanlığı koordinasyonunda, Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları’nın trenleri ile gerçekleştirilen ‘’İyilik Treni Seferleri’’ ve Millî Savunma Bakanlığı’nın nakliye uçakları ile kurulan ‘’Hava Köprüsü’’ ile dost ve kardeş Pakistan’a yardım malzemesi sevk edilmeye devam ediliyor.
Vali Öksüz, Tarihinin en büyük doğal felaketini yaşayan dost ve kardeş ülke Pakistan’ a bir yardım eli de Kars’tan uztıyoruz. Kars Valiliği öncülüğünde ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde, Pakistan için düzenlenen yardım kampanyası çerçevesinde temin edilen 2 bin gıda ve 400 hijyen kolisi, Pakistan'a iletilmek üzere 3 tır ile TCDD Van lojistik deposuna teslim edilmek üzere Van'a gönderiyoruz. Pakistan’ın yaklaşık üçte birinin sularla kaplandığı felakette binin üzerinde insan hayatını kaybetti. On milyonlarca insan sel ve taşkınlardan etkilendi, 1,1 milyon ev de hasar gördü. Bu zor günlerde Pakistan’a destek olabilmek için AFAD Başkanlığınca yardım kampanyası başlatılmıştı. Bizde Kars'ta bu yardım kampanyasına katkı sunmak istedik bugün toplanan yardımlarımızı gönderdik dedi.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.