BALIK VE SUDAN NUMUNE ALINDI

08 Ağustos 2021 12:20

BALIK VE SUDAN NUMUNE ALINDI

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Kalesi'nin hemen yanından geçen Kars Çayı'nın Dereiçi mevkisinde önceki gün toplu balık ölümleri yaşandı. Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri Kars Çayı’nda incelemede bulunup, ölü balıklar ve sudan numune aldı.

Kars’ta kirliliği ile gündemde bulunan Kars Çayı’nda yaşanan toplu balık ölümlerinin sanayi atıkları, peynir altı suyu ve şehir kanalizasyon şebekesinin çaya akması nedeniyle yaşandığını öne sürüldü. Yüzlerce ölü balığın kıyıya vurmasının ardından Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Kars Çayı’nda incelemede bulunarak ölü balıklar ve sudan numuneler alıp incelenmek üzere laboratuvara gönderdi. İncelemenin ardından açıklamada bulunan Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Reşat Tazegül, “Balık ölümleriyle ilgili aldığımız ihbar üzerine 6 Ağustos 2021 tarihinde su ve ölü balıklardan numune alarak laboratuvara gönderdik, bugün de yine kontrol amacıyla bölgeye geldik, balık ölümlerinin devam edip etmediğini kontrol ediyoruz. Şuan çok yoğun balık ölümleri gözükmemektedir. Bugün aldığımız numuneleri de laboratuvara göndereceğiz, sonuçlar çıktığında bilgilendirme yapacağız.” dedi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
ercan 08 Ağustos 2021 20:12

Ahbe yazık ya ne kadar çok kirli bir alan

Kars36 tarımcı 08 Ağustos 2021 19:56

SONUCU AÇIKLANMAYACAK... TAHLİL YAPIP RAFATA BEKLETİN O EVRAKLARI....