Anne adayları 'Gebe Okulu' hizmetinizde

20 Ekim 2022 09:04

Anne adayları 'Gebe Okulu' hizmetinizde

KARS PUSULA / ADEM ALP

TSM anne adaylarına hizmet veriyor. Kars İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Toplum Sağlık Merkezi’nde ( TSM ) anne adayı bayanlara hamilelik sürecinin başlangıcında ve doğum sonrasında yapması gerekenler hakkında ‘Gebe Okulu’nda’ eğitim hizmeti veriyorlar.
Konuyla ilgili bilgi veren Kars Toplum Sağlığı Merkezi Gebe Okulu Fizyoterapisti Gözde Okçu; “Burada Korucuyu Rehabilitasyon ve Fiziksel Aktivite üzerine çalışıyoruz, gebe pilatesi yaptırıyoruz. Hizmet şeklimiz bu yöndedir. Vatandaşlarımız geldiğinde önce bir konuşup sorunu ne, onları öğreniyoruz. Sonrasında boş vakitlerimizde randevu ayarlıyoruz ve egzersiz programları uyguluyoruz. Şu anda 12 kişi danışanımız var haftanın belli gün ve saatlerinde hizmet vermekteyiz.”
Gebe Okulu sorumlu ebesi Öznur Sakinci Koç ise, “Bebek hareketlerini hisseden bütün gebelerimizin gebe okulumuza davet ediyoruz. Okulumuza gelen gebelerimize doğum başlama belirtileri, doğum yaptıktan sonra bebeğini nasıl emzireceğini, lohusa bakımın nasıl yapacağı, bebek bakımını nasıl yapacağı, hamilelik haftası nasıl ilerleyecek gibi buradaki fizyoterapist, psikolog ve diyetisyen arkadaşlarımız var, biz dört kişilik ekip olarak bütün gebelerimize hamilelik süreci ve doğum süreci sonuna kadar eğitimler veriyoruz açıklamasında bulundu.” 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.