ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI BUGÜN BAŞLADI

01 Aralık 2022 09:07

ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI BUGÜN BAŞLADI

KARS PUSULA / ADEM ALP

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle Kars’ta oto lastikçilerde yoğunluk oluştu.
1 Aralık’ta başlayan ve 1 Nisan tarihinde sona eren zorunlu uygulamanın yanı sıra kış mevsiminin çetin geçtiği Kars’ta kara yollarında sıkıntı yaşamak istemeyen sürücüler, araçlarını kışlık lastikler taktırmayı tercih ediyorlar. Kars'ta başlayan ve aralıklarla devam eden kar nedeniyle de sürücüler lastiklerini biran önce değiştirmek için sıraya girdi. Ögel Kardeşler lastik firmasında sıra bekleyen sürücülere sıcak çay ikramında bulunuyor. 
Kars Ögel Kardeşler lastik firması İşletme Müdürü Muammer Sancar, Kars'ta kış şartlarının çetin ve ağır geçtiğini ifade ederek, “1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği uygulaması başladı. Bugünden itibaren trafik ekiplerince denetimler de yapılacak, sürücülerimiz lastiklerini değiştirmeleri gerekiyor. Kar lastiğinde yanlış bilinen bazı bilgiler var, kar yağacak lastiklerimizi öyle değiştirelim diyorlar ama hava ısısı artı 7 derecenin altına düştüğü zaman kış lastiğini araçlarda takılı olması gerekiyor.” Dedi.  Sancar, yoğunluktan dolayı vatandaşların mağdur olmaması için 7/24 çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Aracını kışa hazırlayan şoför Tolgahan Altay ise; “1 Aralık'taki zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle lastikleri değiştirdiklerini belirterek, “Kışın sert geçtiği için gereken tüm önlemleri alıyoruz. Bölgede yoğun kar yağışı oluyor, zor bir coğrafya biz de gerekli önlemleri aldık.”

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.