Zifte bulanan yavru köpekler Kars'ta temizlendi

22 Nisan 2024 14:55

Zifte bulanan yavru köpekler Kars'ta temizlendi

KARS PUSULA / ADEM ALP 

Erzurum ilinden Kars'a getirilen yavru köpeklerin sağlık durumları iyi. Erzurum'un Aziziye ilçesinde bir şantiye alanında zifte bulanmış halde bulunan yavru köpekler Kars'ta temizlenerek sağlıklarına kavuşturuldu. Azizye ilçesi Ilıca Mahallesinde hayvanseverler tarafından bir şantiye alanında zifte bulanan on tane yavru köpek buldu. Hayvanseverlerin ihbarı üzerine Mutlu Patiler Derneği üyeleri harekete geçti.
Yavru köpekler hayvanseverlerin desteğiyle, Kars'ta Susuz Belediyesi ve Mutlu Patiler Derneğinin ortaklaşa yürüttüğü Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi.
Merkezde görevli 4'ü barınak, 4'ü ise sağlık personeli, zifte bulanan köpekleri kullandıkları temizlik ürünleri ile temizleyerek ziftten arındırdılar. Ekiplerin uzun uğraşlar sonucu temizlenen köpeklerden 9'u sağlığına kavuşturuldu, ayağında kırık oluşan 1 köpeğin ise tedavisi devam ediyor.
Veteriner hekim Furkan Uluman, ihbar üzerine köpekleri Kars'a getirdiklerini ifade ederek, "Öncelikle ihbarın gelmesiyel hayvanları hayatta tutmaya çalıştık, zifti temizlemek için ayçiçek, zeytin yağı ve bulaşık deterjanıyla temizledik. 4 yavrumuz tamamen ziftte bulanmış diğer 6'sı daha iyi durumdaydı, 8 kişi gece saatlerin kadar zifti temizledik. Şu anda köpekler bizimle kalacaklar, daha huzurlular." diye konuştu.
Veteriner tekniker Türkü Doğa Demirci ise 10 yavru köpeğinin ziftten arındırıldığı dile getirerek, "Erzurum'dan gelen canlar 3 gündür yıkıyoruz, genel durumları şu anda iyi bakımlarını üstlendik. Bundan sonra bizimle yaşayacaklar." dedi.
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.