YSP Kars Milletvekili Adayları Koçyiğit ve Alp Kadın Seçmenlerle Buluştular

10 Mayıs 2023 19:43

YSP Kars Milletvekili Adayları Koçyiğit ve Alp Kadın Seçmenlerle Buluştular

KARS PUSULA / ADEM ALP

Yeşiller ve Sol Gelecek Parti’si Kars Milletvekili adayları seçim öncesi Karslı kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Kars milletvekili adayları kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi.  Kent merkezindeki bir işletmede düzenlenen etkinliğe Yeşil Sol Parti Kars Milletvekili Adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit, Gülcan Alp ve HDP MYK üyesi Aynur Sarıca ve çok sayıda kadın katıldı. Etkinlikte konuşan Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Gülcan Alp 14 Mayıs seçimlerinin kadınlar,anneler için oldukça önemli olduğunu belirterek oylara sandıklara sahip çıkılması çağrısı yaptı. Gülcan Alp şöyle konuştu;  “ AKP iktidarı 21 yıldır bütün zulmünü, zalimliğini kadınlar üzerinde yaptı. Savaş siyasetinin acısını en çok kadınlar çekti. Ekonomik krizi de en çok kadınlar yaşadı. Biz bu zalimin zulmüne son vermek için oylarımıza sahip çıkalım. Hep beraber birlikte, kadınların gücü ile değiştireceğiz.’’
Kadınları Kürtçe ve Türkçe selamlayan Gülistan Koçyiğit ise seçime çok kısa bir süre kaldığını ve 21 yıllık kadın düşmanı iktidarı tarihin çöp sepetine göndereceklerini söyledi. Gülistan Koçyiğit kadınlar olarak AKP-MHP iktidarından alacaklarının olduğunu belirterek şöyle devam etti: "En başta yaşam alacağımız var. Yüzlerce kadın arkadaşımızı biz bu iktidar döneminde kaybettik. Yüzlerce kadın erkekler tarafından katledildi ve o katiller  elini kolunu sallayarak aramızda geziyorlar. Yetmedi en büyük kazanımımız olan İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırdılar. Ve bugün 6284’ü, nafaka hakkımızı, Medeni Kanun’dan doğan bütün haklarımızı geri almak istiyorlar."
AKP’nin HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi ile ittifakını da değerlendiren Koçyiğit ; "İttifakın iki temel özelliği var. Bir Kürt düşmanı, halklar düşmanı ama diğer en önemli özelliği de kadın düşmanı bir ittifaktır. İşte biz bu kadın düşmanı ittifaka karşı kadınların ittifakı ile Kars’tan gümbür gümbür geliyoruz."
Kadınlara  ‘Değerli Kız Kardeşlerim’ sözleri ile seslenen Gülistan Koçyiğit milletvekili listelerinde yüzde 44 ile en çok kadın aday gösteren parti olduklarını ifade ederek “ eş başkanlık sistemi, fermuar sistemi ile kadını irade yapan, kadını özne yapan, siyasetin vitrini değil asıl öznesi yapan tek partiyiz ve biz şuna inanıyoruz kadın özgürleşmeden toplum özgürleşemez.
Koçyiğit, Türkiye'nin 81 ilinde Yeşil Sol Parti olarak kendi adaylarımız ile seçime gidiyoruz, hiç bir parti adayına desteğimiz yoktur. Kars'ta seçmenlere gidip biz Yeşil Sol İle ortak çalışıyor ve birbirimizi destekliyoruz ifadelerini kullanıyorlar sakın kanmayın biz hiç bir adayı desteklemiyor ve ortak çalışmıyoruz oylarınızı Yeşil Sol Parti ağacına basın dedi.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.