Yıldırım'dan Hocalı Katliamı Mesajı

26 Şubat 2021 21:29

Yıldırım'dan Hocalı Katliamı Mesajı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, Azerbaycan'ın Hocalı Kasabasında 1992 Yılında 613 vatandaşın katledilmesinin 29'cu yıl dönümünde soydaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum dedi. 
Başkan Yıldırım; Ermeniler, 25 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yüzlerce Azeri soydaşımızı katletmiş, işlenen bu vahşet tarihte Hocalı Soykırımı olarak yerini almıştır.
29 yıl önce yaşanan bu kara gecede 63 çocuk, 106 kadın ve 70'ten fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişiyi katledilmiş, hamile kadınların ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlenmiştir. Hocalı Kasabasında yapılan bu katliam uluslararası antlaşmalara karşı işlenmiş bir suç olmasının yanında, uluslararası kuruluşlar tarafından da görmezden gelinmiştir. Azeri soydaşlarımızın kadın, çocuk, yaşlı gözetmeden vahşice katledilmesi ve bunun uluslararası arenada yankı bulmaması bu katliamın acısını ikiye katlamıştır. 
Bizler Azeri kardeşlerimizle aynı inançta, ortak tarihi paylaşmış, aynı dili konuşan aramızdaki dostluk ve kardeşliği daima sürdürecek iki dost ve kardeş ülkeyiz. Merhum Haydar Aliyev’in ifade ettiği gibi Tek Millet İki Devletiz. Bu yüzden Azeri kardeşlerimizin acısını yüreğimizde taşıyor, Ermenilerin yaptığı bu vahşi soykırımı kınıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle Hocalı Soykırımının 29. yıl dönümü dolayısı ile katliamda ve soykırımda hayatını kaybetmiş bütün soydaşlarımızı rahmetle anıyor, böylesi vahşi zulümlerin yaşanmamasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.