VALİ ÖKSÜZ, BU ÖZEL GÜNDE ŞİDDETLE KINIYORUM

08 Mart 2022 15:27

VALİ ÖKSÜZ, BU ÖZEL GÜNDE ŞİDDETLE KINIYORUM

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ coşku ile kutlandı. Mart Dünya Kadınları dünya ve ülke genelinde olduğu gibi, Kars’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İl genelinde başta Kars Valiliği ve ilgili kurumlar olmak üzere birçok STK ve siyasi parti temsilcilikleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama programları gerçekleştirildi.
Kars Valiliği koordinasyonunda düzenlenen kutlama etkinliği kapsamında il merkezindeki Valilik Parkında da coşku dolu bir program düzenlendi. Kars Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü,  Kars Barosu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, KOSGEB il Müdürlüğü ve Oğuzlu Kırsal Kalkınma Kooperatifinin tarafından gerçekleştirilen kutlama etikliğinde, kadınlar unutulmadı. Kutlama programına katılan kurumlar, Faikbey Caddesinden geçen kadınlara kırmızı karanfiller sundu. Ayrıca her kurum hazırladıkları ‘Kadın ve kadına yönelik şiddeti’ protesto eden broşür ve bilgi notları dağıttı. Kars İl Jandarma Komutanlığında görevli kadın jandarma ekipleri de, caddeden geçen kadınlara kadının simgesi olan turuncu başörtüleri dağıttı. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz de beraberine Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek ile birlikte tüm kurumların stantlarını tek tek gezerek bilgi aldı. Vali Öksüz, daha sonra da Kars Belediyesinde görevli ressam Zeliş Çelik’in Kars Belediyesi adına açtığı resim sergisini da gezdi.

VALİ ÖKSÜZ, “BİR TOPLUMUN UYGARLIK DÜZEYİ KADINLARA VERDİĞİ DEĞERLE ÖLÇÜLÜR”

Şenlik ortamında gerçekleşen kutlama etkinliğini gezdikten sonra gazetecilere açıklamada bulunan Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, bir toplumun uygarlık düzeyinin kadınlara verdiği değerle ölçüldüğünü söyledi. Türk kadınının tarih boyunca yüklendiği sorumlulukları hakkıyla yerine getirerek en kıymetli yerde olmaya kak kazanmış olduğunu da söyleyen Vali Öksüz, “Bugün özel bir gün ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Öncelikle bütün kadınlarımızın bu özel günlerini kutluyorum. Bugün bizim için de önemli bir gündür. Çünkü toplumumuzun temel taşı olan kadınlarımızın yaptığı fedakârlık, onların emeği, onların bize kazandırdıklarını toplum olarak bir gün de anmak çok önemlidir. Kadınlarımız tabii toplumda hepimiz için çok önemli şeyler üretiyorlar. Kadınlar toplumda her şeyin temel taşıdır. Ve onlar bizim başımızın tacı olan kültürümüzde, inancımızda da çok kıymetli yerleri vardır. Bugün Kars’ta bütün kurumlarımız burada bu anmalı günde bir aradayız. Ama bazen kadınlarımıza yönelik hiç istemediğimiz bizleri çok üzen şiddet hareketleri ile de karşı karşıya kalıyoruz. Bu yönde devlet olarak her türlü önleme çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu günde ilgili kurumlarımız stantlarını kurarak toplumu bilinçlendiriyorlar. Bazı kooperatiflerimiz de burada stantlarını açarak el emeği giz nuru emeklerini sergiliyorlar. Kadınlarımızın tabii bu anlamda ürettikleri eserler de bizler için çok kıymetlidir. Onları görme fırsatı yakalamış olduk ve hepsine başarılar diliyorum. Ve diyorum ki, ‘bir toplumun uygarlık düzeyi kadınlara verdiği değerle ölçülür’. Elbette bizim kadınlarımız da tarih boyunca yüklendikleri sorumlulukları hakkıyla yerine getirerek en kıymetli yerde olmaya hak kazanmışlardır. Onların bu gününü kutluyorum tekrar onlara yönelen ve bizleri çok üzen şiddet hareketlerini kınadığımı da ifade be etmek istiyorum. Kadına yönelik şiddete karşı da hiçbir müsamaha ve toleransımızın olmadığını da Bu özel günde tekrar haykırıyorum” dedi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.