TRAFİK CEZASI 144 LİRA!

07 Ağustos 2021 09:11

TRAFİK CEZASI 144 LİRA!

KARS PUSULA / ADEM ALP

Etkili olan sağanak yağış sonrası bazı cadde ve sokaklarda oluşan su birikintilerine hızlı girerek yayalara su sıçratan sürücülere “saygısızca araç kullanma” suçundan 144 lira ceza uygulanıyor.
Geçtiğimiz yıllar yapımı tamamlanan Cumhuriyet Caddesi ve İnönü Caddesi ile Kars Belediyesi tarafından kent genelinde başlatılan yol ve kaldırım çalışması kapsamında kazılan cadde ve sokakların bazı kısımlarında etkili olan sağanak yağmur sonrası su birikintileri oluşuyor. Oluşan su birikintilerine hızlı giren sürücüler kaldırımı kullanan yayalara su sıçratabiliyor. Baz duyarlı sürücüler su birikintilerine girerken hızını düşürüyor, bazı sürücüler ise su birikintisine girmeden trafiği tek şerit olarak kullanıyor.
Kars Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Ömer Terim konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yağan yağmurlardan dolayı çalışma yapılan yollarda ve meyil verilmeyen cadde ve sokakların bazı kısımlarında su birikintileri oluşmaktadır. Bu su birikintilerden araçlar geçerken karşıdan karşıya geçen yayalara veya kaldırımı kullanan yayalara saygılı ve özverili bir şekilde dikkat etmelerini rica ediyoruz. Çünkü yayanın kaçabileceği bir yer yok, araç içerisindeki vatandaşın ıslanma imkanı yok.” 
Duyarsız sürücülerin su birikintisine hızlı girerek yayaları ıslatmasının trafik adabına göre cezasının olduğunu anımsatan Terim, 73/a ceza maddesine göre saygısızca araç kullanmanın cezası 144 Türk Lira olduğunu söyledi.
Terim, Kars - Ani Ören Yeri kara yolunda da sathi kaplama yol yapım çalışması olduğunu ve yoldaki mıcırların karşıdaki araç sürücülerine zarar vermemesi için sürücülerin hız limitlerine uymaları gerektiğini de vurguladı.
Yapılan yolların düzgün yapılmadığını kaydeden vatandaşlar ise, “Bu yollar yeni yapıldı, ancak her yağmurda yollar göle dönüyor. Kaldırımda yürürken artık neredeyse biz araçlara yol veriyor hale geldik. Su birikintisi olan yere geldiğimizde bekliyoruz ki araç geçsin, duyarsız bir sürücü olsa su birikintisine hızlı girse bizi ıslatacak. Yetkililer yol yapıyor ama meyil vermiyor, bu su birikintileri saatlerce hatta günlerce bile burada kalıyor.” dediler.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.