SELÇUK, KARS İL TEMSİLCİLİĞİ MÜHENDİSLERİN YANINDA

10 Kasım 2022 21:52

SELÇUK, KARS İL TEMSİLCİLİĞİ MÜHENDİSLERİN YANINDA

KARS PUSULA / ADEM ALP

İMO Kars İl Temsilciliği Kamuda Çalışan Mühendislerin Maaş ve Özlük Hakları İyileştirilmeli. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi Kars İl Temsilcisi İnşaat Mühendisi Serhan Selçuk yaptığı açıklamada mühendislerin yanındayız dedi. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi Kars İl Temsilcisi Selçuk, kamu mühendislerin taleplerini açıkladı. 
“KAMU MÜHENDİSLERİNİN TALEPLERİ
Ülkemizin gerek altyapı gerekse üstyapı çalışmalarında görev alan mesai saati gözetmeksizin aile hayatından fedakârlık ederek; atölyelerde, şantiyelerde ve çeşitli birimlerde çalışan, milyonlarca liralık ihalelerin hazırlanmasından işlerin teslimine kadar olan süreçte aktif rol alan kamu mühendisleri olarak maaş ve özlük haklarımızın acilen iyileştirilmesini talep ediyoruz.
İl Temsilcisi Selçuk, "Kamuda çalışan mühendislerin maaş ve özlük haklarının yıllar içinde doktor, hâkim/savcı gibi denk olduğumuz diğer mesleklerin çok gerisinde kaldığını görüyoruz. Mühendisler olarak harcadığımız çabanın, aldığımız riskin ve iş kaynaklı yaşadığımız stresin yanında aldığımız maaş ve diğer hakların çok az olduğunu düşünüyoruz. Son zamanlarda çeşitli düzenlemelerle kamuda birçok meslek grubunun maaşlarında, sözleşme ücretlerinde, ek ödemelerinde, ek göstergelerinde vb. iyileştirmeler yapılmıştır.  Fakat mühendislere uzun bir süredir iyileştirme yapılmaması mühendislik mesleğinin göz ardı edildiğinin acı bir göstergesidir. Her mesleğin saygın olduğuna inanıyoruz. Mühendislerin verdikleri emek, gayret ve yaptıkları çalışmaların ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinde büyük katkı sağladığını biliyoruz. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi ülkemizi ileriye taşıyacak etkin güçlerden birinin de biz mühendisler olduğunu düşünüyoruz. Kamu mühendisleri olarak asli görevimizin analitik düşünce yapısıyla ülke kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını sağlayarak ülkemizi daha ileri seviyelere taşımak olduğunun bilincindeyiz. Bu perspektifte; verdiğimiz emeğin, aldığımız riskin ve gösterdiğimiz fedakârlığın karşılığı olarak aşağıda yer alan konular da bir takım iyileştirmelerin ivedilikle yapılmasını talep ediyoruz."
1. Teknik iyileştirme adı altında, diğer mesleklere verilen Teşvik Ödemesi gibi bir iyileştirmenin biz mühendisler için de düzenlenmesini,
2. Mühendislere Risk ve Sorumluluk Tazminatı adı altında yeni bir ödeme kaleminin oluşturulmasını,
3. Ek ödemelerimizin(denk olduğumuz meslekler göz önünde bulundurularak) arttırılmasını,
4. Aylık tutarımızın, yan ödeme oranının, taban aylık katsayısının, sözleşme ücretlerimizin, ek göstergelerimizin (en az 5400 olması) ve özel hizmet tazminat oranlarının (en az %250 olması) vb. artırılmasını talep ediyoruz.”

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.