Rektör Kapu, 6983 Öğrencimiz Mezun Oldu

11 Haziran 2022 22:13

Rektör Kapu, 6983 Öğrencimiz Mezun Oldu

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kafkas Üniversitesinde (KAÜ) 2021-2022 Akademik Yılı “Mezuniyet Töreni” düzenlendi.
Prof. Dr. Necati Kaya Kapalı Spor Salonu’nda yapılan törene, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Gürcistan Samtskhe-Cavakheti Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Maka Beridze, Rektör Yarımcılarız, birim amirleri, İl Müdürleri, siyasi parti il temsilcileri, akademik ve idari personel katıldı. KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu’nun açılış ve selamlama konuşması ile başlayan programda, mezun öğrenciler adına Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği bölümünden mezun olan üniversite birincisi Özge Çağan Yıldırım konuşmasını gerçekleştirdi. Kafkas halk oyunları ve müzik dinletisi ile devam eden törende; Fakülteler, Yüksekokullar ve Meslek Yüksekokulları bazında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Üniversite birincisi Özge Çağan Yıldırım’ın kütüğe plaket çakması, kep atma organizasyonu ve hatıra fotoğraflarının çektirilmesinin ardından mezuniyet töreni sona erdi. 
Mezuniyet töreninide konuşma yapan Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu; Kıymetli öğrenciler, bildiğiniz gibi 2020 yılı Mart ayından 2021 Eylül ayına kadar devam eden zorlu Pandemi sürecini hep birlikte yaşadık. Bu sürecin maddi, manevi ve psikolojik sonuçları hepimizi etkiledi. Layıkıyla öğrenci şenliklerini ve mezuniyet programları gerçekleştiremedik. Her birimiz yakınlarını kaybetti. Allah hepsine rahmet eylesin. Neyse ki, Allah’a şükür bunları geride kaldı. İnşallah bundan sonra böyle musibetler yaşamayız. Bu zorlu süreçte de Üniversitemiz eğitim faaliyetlerini online olarak başarılı bir şekilde sürdüren nadir üniversiteler arasında yerini aldı. 2021 yılı Eylül ayından bu yana yüz-yüze eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi sorunsuz bir şekilde devam ediyoruz. 1992 yılında kurulan Üniversitemiz 30. yılını kutluyor olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Kuruluşundan günümüze uzanan 30 yıllık süreçte üniversitemizde her türlü faaliyet Anayasamızın ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun temel ilke ve amaçları çerçevesinde yürütülmektedir dedi.
Prof. Dr. Hüsnü Kapu; “Sevgili gençler, Coğrafi olarak ön Asya’nın Türkiye’ye giriş kapısında olan bölgede bulunan Üniversitemiz, Kafkasya ve Orta Asya Ülkeleri ile Ülkemiz arasında bilim ve kültür köprüsü oluşturma çabalarını da başarı ile sürdürmektedir. Üniversitemiz, uluslararası standartların yakalanması için yurtdışındaki çeşitli üniversiteler ile işbirliği anlaşmaları yapmış, karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişimi suretiyle öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin eğitim araştırma ve uygulama faaliyetlerinin zenginleştirilmesini sağlamıştır. 30 yıllık eğitim-öğretim yolculuğunda Üniversite yerleşkelerimiz personel, öğrenci ve fiziki mekan açısından önemli bir büyüme ve gelişme kaydetmiştir. Üniversitemizde eğitim, öğretim, araştırma ve uygulama faaliyetleri, 11 fakülte 1Devlet Konservatuvarı, 3 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu,  3 Enstitü ve 29 Araştırma ve Uygulama merkezinde sürdürmektedir.  2021-2022 eğitim öğretim yılında önlisans, lisans lisansüstü eğitimde toplam 20’bine yakın öğrenci ile akademik yılımızı tamamlıyoruz. Öğrenci sayımızın içerisinde, toplam 37 farklı ülkeden toplam 1890 yabancı uyruklu öğrenci Eğitim ve öğrenim görmektedir. Üniversitemiz akademik kadrosunda 90 Profesör, 111 Doçent, 251 Doktor Öğretim Üyesi,187 Öğretim Görevlisi, 246 Araştırma Görevlisi ve 18 yabancı uyruklu olmak üzere toplam 903 Öğretim Üyesi bulunmaktadır. Bugünkü mezuniyet törenimizde yaklaşık 6983 öğrencimiz mezun etmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Bu üniversiteye girdiğiniz andan itibaren, daha önceki hayatınızda henüz fark etmediyseniz, sizden farklı olanların da en az sizin kadar değerli olduğunu fark etmenizi sağlamayı başarabildiysek ne mutlu bize. Farklılıklardan düşüncenin, düşünceden soruların, sorulardan bilginin doğduğu bir döngü içinde olduğunuzu unutmayın. Sizler 30 yıllık devam eden bu köklü geleneğin önemli temsilcileri olarak ülkemizin ve dünyanın farklı bölgelerine gideceksiniz. Sizden beklentimiz, eksikliklerimiz olsa da bizleri hoş karşılamanız ve gittiğiniz yerlerde bizleri iyilikle yâd etmenizdir.” İfadelerini kullandı. 
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.