RAKTÖR KAPU, KAFKAS ÜNİVERSİTESİNDE 4 YENİ BÖLÜM AÇILDI

21 Ağustos 2022 08:25

RAKTÖR KAPU, KAFKAS ÜNİVERSİTESİNDE 4 YENİ BÖLÜM AÇILDI

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, YKS yerleştirmelerinin ardından bir değerlendirmede yaparak, Kars’a gelecek öğrencilere ve esnafa çağrıda bulundu.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıklamasıyla birlikte yükseköğretim kurumlarına yerleşen öğrenci sayıları da belli oldu. Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, sonuçların açıklanmasının ardından bir değerlendirmede bulunarak, Kars’a bu yıl 7 bin 286 öğrencinin geleceğini duyurdu.

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ İŞ BULMA GARANTİLİ ÜNİVERSİTEYE DÖNÜŞTÜ

Rektör Kapu’nun yaptığı açıklama şöyle: “Üniversite tercih sonuçları açıklandı, bizim üniversitemiz bu anlamda çok güzel tercih edilme oranını yakaladı. Halihazırda biz YÖK’ten 4 bin 610 lisans ve önlisans kontenjanı talep etmiştik ama bizi 4 bin 755 öğrenci tercih etti. Bizim talebimizden 145 fazla tercih eden öğrencimiz var. Burada tabi Meslek Yüksekokullarımızın özellikle daha çok piyasada iş bulma oranları çok yüksek olduğundan tercih edilme oranı yüksek. Bizim lisans bölümleri de daha çok öğrenci garantili bölümlerdir. Bunların başında Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi geliyor. Eğitim Fakültemizin mezunları da KPSS ve benzeri sınavlarda başarılı bir sonuç elde ediyorlar. Dolayısıyla fakültelerimiz Türkiye genelinde bilinir hale geldiler. Doluluk oranları da bu sene yüzde yüzü aşan durumdayız.

KAFKAS ÜNİVERSİTESİNDE 4 YENİ BÖLÜM AÇILDI, KARS’A BU YIL 7 BİN 286 ÖĞRENCİ BEKLENİYOR

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Elektronik, Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölümü, Adalet Yüksek Okulunda Ceza İnfaz Bölümü, Sarıkamış’ta Tapu Kadastro Bölümü ve Susuz’da Sivil Havacılık Bölümü’nü de bu sene açtık ve bu bölümlerimizin de doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Dolayısıyla bu yıl YKS ile bizim üniversitemize gelen 4 bin 755 öğrencimiz var. Buna 330 da özele yetenek sınavı ile alacağımız öğrencileri ekleyeceğiz. 904 de uluslararası öğrenci kontenjanımız var, ayrıca bin 297 doktora ve yüksek lisans kontenjanı açtık. Bu da sevindirici bir durum çünkü birçok üniversitenin öğrencisi kadar biz doktora ve yüksek lisans öğrencisi alacağız. Dolayısıyla bu yıl 7 bin 286 öğrenci bekliyoruz. Bu da bizim şehrimizin nüfusunu dikkate aldığımızda çok ciddi bir oran ve mevcutta 24-25 bin civarında bir öğrencimiz olmuş olacak. Üniversitemizin bu yıl tercih edilebilirliği şehrimiz açısında çok önemli bir gelişme.

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ 50 YIL ÖĞRENCİ GARANTİSİNE SAHİP

Ayrıca çok sevindirici bir durum da var; bizim sağlık bilimleri alanında program sayımız Türkiye üniversiteleri arasında ilk 3-4’teyiz. Bu da bizim başlangıçtan beri belirlemiş olduğumuz üniversitemizi insan ve hayvan sağlığı odaklı yapıya çevirdik. Bu da bizim önümüzdeki 50 yıla yakın öğrenci garantili üniversiteye dönüştük. Sağlık bilimleri programımızın da bu şekilde yüksek olması üniversitemiz açısından çok önemli bir gelişmeydi.

REKTÖR KAPU, ESNAFIN DAHA DUYARLI OLMASINI İSTEDİ

Şehirden beklentimiz ise; gelen öğrencilerimize iyi bir misafirperverlik göstermeleridir. Bunu hassaten esnafımızdan, konaklama sahiplerimizden rica ediyoruz. Bu sene altyapı olarak da bizim üniversitemizde barınma, sağlık ve ulaşım anlamında hiçbir sorun yok. Şehrimiz apart sistemi bakımından ülkenin önemli illerinden birisi. Erzurum veya orta Anadolu illerine baktığımızda Kars tam bir öğrenci şehri. Ulaşım, konaklama, yaşam maliyetinin düşüklüğü, kültürel değerleriyle, popülerliğiyle çok güzel bir şehir ve öğrencilerimizde tercih ederken zaten buna dikkat ediyor. Esnafımız da bu noktada gelen öğrencilere biraz daha dikkatli ve duyarlı olmasını rica ediyoruz çünkü her gelen öğrenci bizim misafirimizdir.

KARS’A GELECEK ÖĞRENCİ, BARINMA, SAĞLIK VE ULAŞIM SORUNU YAŞAMAYACAK

Bizim yurdumuzda veya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda barınma sorunu yok, geçmiş yıllarda yüzde 70-80 doluluk oranı bulunan yurtlara bu yıl gelmeyi beklediğimiz tüm öğrenciler gelse dahi barınma sorunu yaşamayacaktır. Erken gelen öğrencilerimizi de biz 20 oda kapasiteli Ahmet Arslan Kongre Merkezinde geçici konaklatıyoruz. Sağlık alanında ise hastanemiz zaten kampüsümüzün içerisinde yürüme mesafesindedir. Ulaşım konusunda da şehir merkezine yakın konuşlandırılan üniversitemiz tek dolmuş ile gerek özel, gerek belediye gerekse bizim araçlarımızla taşımacılık gerçekleştiriliyor.”

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.