OKULLAR 1 MART'TA BAŞLIYOR

24 Şubat 2021 17:53

OKULLAR 1 MART'TA BAŞLIYOR

KARS PUSULA / ADEM ALP

1 Mart’ta başlayacak olan yüz yüze eğitim hakkında açıklamada bulunan Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay şu bilgileri verdi.

Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay; “15 Şubat 2021 tarihi itibarıyla ilimiz genelinde bulunan köylerimizin İlkokulları, Ortaokulları ve bunlara bağlı anasınıfları ile ilimizde hizmet veren bağımsız anaokulları aynı zamanda özel etiğim okulları eğitim öğretime başladı. 1 Mars 2021 tarihi itibarıyla da 15 Şubat’ta açılan okullarımıza ek olarak il ve ilçe merkezindeki tüm okullar yüz yüze eğitime geçecekler. Yine sınava hazırlanan 8’ci ve 12’ci sınıf öğrencilerimiz eğitim öğretimlerine başlayacaklar. Ayrıca, Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı yüz yüze uygulamalı olarak yapılacak derslerde başlamış olacak dedi.”

Açık Öğretim Kurumları sınavları konusunda bilgi veren Acay; “Bildiğiniz gibi Açık Öğretim Kurumları sınavları salgından dolayı ertelendi. İlk kez bu sınavlar çevirim içi olarak yapılacak. Birinci dönem sınavları 25 Şubat yarın sabah saat 9:30 itibarıyla başlayacak 1 Mart günü gece saat 23:59’a tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönem sınavları ise aynı şekilde 25 Mart’ta yapılacak. Üçüncü dönem Açık Öğretim Kurumları sınavları ise; Uygunluk derecesine göre çalışma yapacağız ve Ölçme ve Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün ilimizde oluşturmuş olduğu E sınav merkezleri var bu sınavlarımızı bu merkezlerimizde yapacağız. Açık Öğretim Kurumları sınavlarında, her oturum için 25 dakikalık süre açılacak ve 20 soru sorulacak, ayrıca yanlış doğruyu götürme gibi bir sistem uygulanmayacak. Bizim adaylardan isteğimiz şu, elektrik ve internet kesintilerine karşı adayların önlem alması ve engelli öğrencilerimiz ve adaylarımızın sınava girecek herkesin evlerinde internet, bilgisayar ve tabletleri yok ise il milli eğitim, ilçe milli eğitim veya en yakın okula geçerek biz onlara mesai saatleri içerisinde herhangi bir okul önereceğiz Perşembe, Cuma ve Pazartesi günleri, Açık Öğretim Kurumları sınavlarına girmelerini sağlayacağız.”

Acay; “Ben buradan değerli hemşerilerimize şunu söylemek istiyorum; Malumunuz 1 Mart tarihi itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacağız. Bizim gönlümüzden geçen şu, biran önce bütün sınıf kademelerinin okullarda yüz yüze eğitime geçmesini istiyoruz. Ve buda Valiliklere bağlandı. Eğer bizdeki salgın seyri az olursa, vaka sayımız az olursa Sayın Valimiz Türker Öksüz’ün takdiriyle inşallah bizde tüm kademeleri yüz yüze eğitime açabiliriz. Bu nedenle benim halkımızdan isteğim, ne olursa olsun temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymalarını özellikle rica ediyorum dedi.”

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.