ÖKSÜZ: KARS'TA VAKA VE ÖLÜM SAYISI ARTIYOR

ÖKSÜZ: KARS'TA VAKA VE ÖLÜM SAYISI ARTIYOR

05 Kasım 2020 20:40

ÖKSÜZ: KARS'TA VAKA VE ÖLÜM SAYISI ARTIYOR
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars İl Pandemi Kurulu Toplantısı, Vali ve Kars Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün başkanlığında yapıldı.
Valilik Gazi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda değerlendirmelerde bulunan Vali Öksüz, dünya genelinde yaşanan Kovid-19 salgınında özellikle son dönemde ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da vaka sayılarında ciddi bir artış eğilimi olduğunu söyledi.

Vali Öksüz, bu artışa paralel olarak yoğun bakım, solunum cihazı destek tedavisi ve ölüm sayılarında artışlar görüldüğünü de belirterek, alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi ve ek tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

Vali Öksüz, salgının başlangıcından bugüne kadar il genelinde çeşitli planlamalar yapıldığını ve bir takım tedbirler alındığını da belirterek, ancak alınan tüm tedbirlere rağmen duyarsız vatandaşların kurallara uymaması ve gerekli özeni göstermemesi nedeniyle salgın başlangıcına göre bugün kritik bir seviyeye gelindiğinin altını çizdi.
Hastanelerde şu an itibariyle yatak sayısında sıkıntının olmadığını da belirten Vali Öksüz, “Vaka sayısındaki artışın devam etmesi halinde sıkıntı yaşanabilir. Bu nedenle vatandaşlarımıza çok büyük sorumluluk düşmektedir. Alınan tedbirlere özellikle maske, mesafe ve temizlik konularına mutlaka titizlikle uyulması gerekiyor.”dedi. 
Kış mevsiminin başladığı bugünlerde vatandaşlarımızın aile ziyaretlerine gitmemesi, kapalı mekânlarda vakit geçirmemesinin altını çizen Vali Öksüz “Vaka artışları nedeniyle hükümet tarafından çeşitli kısıtlamaların uygulanmaya başlandı. Buna göre lokanta, restoran, pastane, berber, kuaför, yüzme havuzu, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, sinema gibi yerlerde faaliyetlerin bugün itibariyle saat 22.00’da sona ereceğini ayrıca çalışma hayatında da esnek çalışma, dönüşümlü ve vardiyalı çalışma gibi uygulamaların hayata geçirilebilecek. Salgın denetim ekipleri ve filyasyon ekiplerinin gayretle çalışıyor. Özellikle sağlık personelinin büyük bir özveriyle görev yaptığını biliyoruz. Vatandaşlarımızın rehavete kapılamadan, hem kendisi ve ailesinin sağlığı hem de yakınlarının ve tüm hemşehrilerimizin sağlığı için duyarlı davranması, alınan tedbirlere titizlikle uyması gerekiyor. 
Vali ve Kars Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün değerlendirmelerinin ardından gündem konuları görüşülerek karar bağlandı.





Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.