"ODA" MÜDÜRÜME DAR GELİR

21 Eylül 2021 16:36

KARS PUSULA / ADEM ALP

Bir “Müdüre” iki oda. İdare denetim müdürlüğü için özel makam odası yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Haziran ayında imzalanan kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin “tasarruf tedbirleri” genelgesi Kars Valiliğini teğet geçtiği görüldü.
Kars Valiliği içinde hizmet veren Kars Valiliği’nde görevli İdare Denetim Müdürlüğü Makamı olarak tahsis edilen odaya sığmadığını ileri sürerek, yıllardır Kars Valiliği içerisinde çeşitli birim müdürlüklerine hizmet eden odanın bu sefer beğenilemeyerek tek odanın dar olduğu ve 2 odanın birleştirilmesi için çalışma başlatıldığı görüldü.
Edinilen bilgilere göre; odasında tek başına çalışan, sekreterinin dahi olmadığı ilgili bir birimde görevli müdüre bir odanın tahsis edildiğini, odasının küçük olduğunu ileri süren müdürün yandaki oda ile birleştirilmesi dikkatlerden kaçmadı. İdare Müdürlüğü yerinin belirlenmesinin ardından iki oda da inşaat çalışması başlatıldı. Tadilat çalışmasının başlatıldığı ve 2 hizmet odası kırılarak tek oda haline getirildiği. Yapılan tadilatın devlete ne kadar külfet getirdiği ve tasarruf tedbirlerinin neden yok sayıldığının tartışma konusu olduğu, yaklaşık 1 haftadır devam eden tadilat süresi boyunca ilgili müdürün nerede hizmet verdiği ve hangi odaya sığdığı henüz bilinmiyor.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.