Milli Eğitim Müdürü açıkladı; Okullar ne zaman açılacak?

25 Ağustos 2021 11:40

Milli Eğitim Müdürü açıkladı; Okullar ne zaman açılacak?

KARS PUSULA / ADEM ALP

Velilerin merakla beklediği okulların ne zaman açılacağı sorusuna İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay cevap verdi. Acay, yangın ve sel nedeniyle açık öğretime kayıt yaptıramayan öğrencilere de ikinci bir hak doğduğunu söyledi.

Kars’ta okulların pandemi tedbirleri kapsamında 6 Eylül’de açılacağını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, “2021-2022 eğitim ve öğretim yılına ait iş ve işlemler başlatıldı. İnşallah 6 Eylül Pazartesi günü bütün okullarımızda, tüm kademelerimizde eğitim tam gün ve yüz yüze yapılmaya başlanacaktır. Ayrıca 31 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında okul öncesi ve 1’nci sınıf öğrencilerimiz için uyum haftası gerçekleştirilecek. Aynı zamanda o hafta öğretmenlerimiz için de bakanlığımızca pandemi tedbirleri ile ilgili gerekli çalışmalar, bilgilendirmeler ve eğitimler yaptırılacaktır. Şuan itibariyle 6 Eylül için ilimiz de tüm Türkiye’de olduğu eğitim ve öğretime hazır, gereken tedbirleri alıyoruz, inşallah kazasız, belasız bir eğitim öğretim yılı geçiririz. Geçen seneye göre daha hazır haldeyiz ve daha başarılı bir dönem geçireceğimizi ümit ediyoruz.” dedi.

İl genelinde yaklaşık 2 bin 500 öğrenci ve 4 bin 500 öğretmenin yeni eğitim ve öğretim yılına başlayacağını anımsatan Acay, “Şuan itibariyle özür grubu atamaları yapılmaktadır, bu hafta belli olacak. Önümüzdeki hafta ülke genelinde 20 bin öğretmen ataması yapılacak. Bu atamalarda ilk kez ilimize de ataması yapılacak olan öğretmenlerimiz olacak. İnşallah onlar da en kısa süre içerisinde önce bir oryantasyon eğitiminden geçecekler, uyum sürecinden sonra da öğrencileriyle buluşacaklar.” ifadesini kullandı.

Acay, toplu taşıma, yemek ve iaşe ihtiyaçlar için bazı ihalelerin yapıldığını, bazı ihalelerin de devam ettiğini ve her şeyin mevzuata uygun olarak devam ettiğini de söyledi.

Yangın ve sel nedeniyle açık öğretim ortaokul ve liseye kayıt yaptıramayan öğrenciler için ikinci bir hak doğduğunu da anımsatan Acay, “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüze bağlı Halk Eğitim Müdürlüğümüz üzerinden açık öğretim ortaokul ve lise kayıt yenileme süreci vardı, bu süreç 13 Ağustos tarihinde bitmişti. 17-20 Ağustos tarihleri arasında da sınavları yapılmıştı. Fakat ülkemizin bazı illerinde meydana gelen yangın ve sel felaketlerinden dolayı bazı öğrencilerimiz hem kayıt yenileme hem de sınava giremeyen öğrencilerimiz oldu. Bu durum nedeniyle sayın bakanımızın talimatları doğrultusunda tüm ülke genelinde kayıt yenileme süreci dün tekrar başladı, kayıtlar bugün de devam ediyor. 27-29 Ağustos tarihleri arasında da açık öğretim ortaokul ve lise öğrencilerimiz tekrar online sınavlarına katılabileceklerdir.” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.