Milletvekili Adem Çalkın, Kürtlerinde, Türklerinde Devleti, Türkiye Cumhuriyeti Devletidir.

18 Aralık 2023 15:59

Milletvekili Adem Çalkın, Kürtlerinde, Türklerinde Devleti, Türkiye Cumhuriyeti Devletidir.

KARS PUSULA / ADEM ALP

Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın TBMM Genel Kurulu’ndaki 2024 Tarım ve Orman Bakanlığı Bütçesi hakkında yaptığı konuşmada Kürtlerinde, Türklerinde Devleti, Türkiye Cumhuriyeti Devletidir dedi. 
Milletvekili Çalkın Şu İfadeleri kullandı; "Gazi Meclisimizde bazı milletvekillerimizin zaman zaman kürsüden dile getirdiği, ancak hakikatle bağdaşmayan, Kürtlerin inanç, kültür ve kimliği ile özdeşleşmeyen, temsilden uzak sözleri için; birkaç söz etmek isterim. Ülkemizde, temel hak ve hürriyetlerin korunması ve demokratik adımlar konusunda cumhuriyet tarihimizin en köklü adımları,  Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Ak Parti iktidarlarımız döneminde atılmıştır. Tarih ve vicdan karşısında kabul etmek gerekir ki; bu bir devrimdir. Değerli Milletvekilleri DEM Partisi Grup Başkanvekili tarafından, Gazi Meclis’imiz çatısı altında,
Kürtlerin temsilcisi olarak; Kürtlerin gelenek, görenek Milli ve manevi değerlerine aykırı, Marksist-Leninist, katliamcı, suikastçı, İmralı’daki terörist başını göstererek, elde edilen demokratik kazanımları, ona mal etme yalanını ortaya atmıştır. Bu asla kabul edilemez, biz Kürtler bunu, asla kabul etmiyoruz. Bunlar sizin Kürtlere dayatmanızdır. Eğer, Kürtlerin temsili söz konusuysa, Bu temsil Gazi Meclisimizin Milletvekillerinde ve 85 milyonu temsil eden Devlet BAŞKANINDADIR.
Özetle, bugün karşı karşıya kaldığımız esas sorun, Kürtlerin varlığının inkârı değildir.  Yaşanan bu devrimin inkâr ediliyor olmasıdır.  Bunun da Kürtleri temsil ettiğini iddia eden bir anlayış tarafından yapılıyor olması gerçekten kabul edilemez. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin önüne hiçbir güç geçemeyecek.
Ne Milletimiz, ne de imanımız buna müsaade etmez. Kürtlerin devleti yoktur diyorlar, Vardır.  Kürtlerinde, Türklerinde Devleti, Türkiye Cumhuriyeti Devletidir." Dedi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.