MHP KARS İL BAŞKANI TOLGA ADIGÜZEL YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

MHP KARS İL BAŞKANI TOLGA ADIGÜZEL YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

27 Eylül 2020 16:01

MHP KARS İL BAŞKANI TOLGA ADIGÜZEL YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
KARS PUSULA / ADEM ALP

MHP İl Başkanı Tolga Adıgüzel güven tazeledi​​​​​​​Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanlığı 13. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede mevcut Başkan Tolga Adıgüzel tek aday olarak yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.
Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapılan kongrenin Divan Başkanlığına MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Divan Başkan Yardımcılığına MHP MDK Üyesi Taner Gökçek, Divan Sekreterliğine MHP MYK Üyesi Gökhan Ağdemir, Divan Üyeliğine ise Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız ve Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali getirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kongrenin gelir gider ve faaliyet raporları okunarak kabul edildi.
Kongreye katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, gündeme dair bir konuşma yaparak, “Milliyetçi Hareket Partisinin 13’ncü kurultayına giden yolda Kars İl Teşkilatımızın kongresini yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz.” dedi.
“Özellikle bölgemizde ve dünyada meydana gelen gelişmeler bu bölgede uyanık olmayı, ayakta durmayı sağlam kalmayı gerektiriyor.” diyen Ayhan, “Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyetinin bekası açısından burada önemli olan Milliyetçi Hareket Partisinin dimdik ayakta, güçlü bir şekilde Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini sahip çıkmak, garanti altına almaktır. Bu Milliyetçi Hareket Partisinin Türkiye Cumhuriyeti açısından önemini arttırdığı gibi ayrıca bizim açımızdan da gerçekten çalışmamız gereken bir dönemi ortaya koymaktadır. Bugün bölgemizde hareketlilik görüyoruz, bu hareketliliğinde ötesinde bölgemize baktığımız zaman buralarda bütün dünyada ortalığı kasıp kavurun 100 yılda bir meydana gelen veya gelebilecek olan bir hastalıkla, virüsle dünya baş etmeye çalışıyor. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri, liberal sağlık sistemine sahip ülkeler hepsi bu belayla baş etmekten aciz durumdalar. Bütün dünya böyle sıkışık bir dönemde bu dönemde ülkemizde meydana gelen Doğu Akdeniz'de etrafımızda gelişen gelişmelere baktığınız zaman bu sıkışıklığın ileriye yönelik gerçekten bir tık ileriye atıldığını gördük.” ifadesini kullandı.
Ayhan yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Ama bugün görüyoruz ki sınırlarımızın etrafında, hakkımız olan yerlerdeki gelişmelere baktığımız zaman çok problemli bir dönemin hemen pandemi arkasından daha birinci evresi geçmeden çok sıkıntılı bir hal aldığını görüyoruz. Bazı güçler, süper güçler dediğimiz güçler sınırı aşan operasyonlarla bazı bölgelerde özellikle Kuzey Afrika’dan Orta Doğu’ya doğru buradan bizim sınırlarımıza, Azerbaycan’ın sınırlarına kadar gelen bölgede bir problem yumak haline gelmiş vaziyette. Dolayısıyla bizim dimdik ayakta durmamız lazım, burası serhat şehri, burası geçmişte bunları yaşadı, şimdi de bu işin farkında olan illerimizden biridir. Yeni bir döneme geçiyoruz, özellikle bu pandemi ile ilgili olarak dokunmadan, tatmadan, dijital, online eğitime baktığınız zaman hizmetlerin, yaşam şekillerinin farklılaştığını görüyoruz. Bütün bunları da dikkate almamız lazım. Biz ülkemizi bölgemizde süper güç, daha sonra da lider ülke olma peşindeyiz. Biz Milletçi Hareket Partisi olarak siyasi, sosyal, ekonomik anlamda uzlaşma arıyoruz. Ne zaman arıyoruz? Ülkede hakikaten birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu anda bunu asgari müşterekte sağlamamız lazım.”  

Hüseyin Nihal Atsız’ın selamlamasıyla kongreye katılanları selamlayan MHP İl Başkanı Tolga Adıgüzel ise; “Gönülleri birleşenler! Selam sizlere,

Uzaklarda dertleşenler! Selam sizlere,

Selam şanlı mazimize! Selam yarına,

Selam zafer ordusunun silahlarına!

Ey geçmişin yiğitleri! Selam sizlere,

Ey yarının şehitleri! Selam sizlere,

Selam size! Üstünüzde bütün bakışlar,

Bir gün olur tarih sizi elbet alkışlar!”

En kalbi duygularımla tekrar hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.” dedi.

15 Ağustos 2020 Selim, 16 Ağustos 2020 Sarıkamış, 17 Ağustos 2020 Kağızman, 18 Ağustos 2020 Arpaçay, 19 Ağustos 2020 Susuz ve 20 Ağustos 2020 Akyaka ilçe kongrelerini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdikten sonra, 5 Eylül 2020 günü de Merkez İlçe Kongresini, Milliyetçi-Ülkücü Harekete yakışır bir şekilde tamamladığını kaydeden Adıgüzel konuşmasında şunları söyledi;

“Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda “tek aday ve tek liste” ile yaptığımız kongrelerimizde tekrar göreve seçilen; Merkez İlçe Başkanımız Sayın Uğur Boy’a, Selim İlçe Başkanımız Sayın Köksal Tekelli’ye, Sarıkamış İlçe Başkanımız Sayın Yavuz Yıldırım’a, Kağızman İlçe Başkanımız Sayın Metin Bingöl’e, Arpaçay İlçe Başkanımız Sayın Oğuzhan Daştanoğlu’na, Susuz İlçe Başkanımız Sayın Erol Paşaoğlu’na ve Akyaka İlçe Başkanımız Sayın Ali İhsan Apaydın’a huzurlarınızda başarılar diliyorum. Cenab-ı Allah yar ve yardımcıları olsun.

Merhum şairimiz Dilaver Cebeci’nin:

“ Bana ‘sen yoksun, sen öldün’ diyorlar.

Bu kör acuna inat, yedi iklimdeyim.

İşte, ellerini tutuyorum yaşanmamış bir çağın,

Ben, güneşi kıskandıran gerçeğim”…

Evet, hep beraber bu kör acuna inat, yedi iklimde olacağız. Yaşadığımız çağa Türk’ün mührünü vurup, milli birlik ve bütünlük içerisinde, güneşi kıskandırıp, dosta güven, düşmana korku vereceğiz.

Aziz dava arkadaşlarım,

Malumunuz olduğu üzere ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 virüsünden dolayı fazla sözlerimi uzatmayacağım. Cenab-ı Allah tez zaman da bu korona denilen salgını başımızdan def eder inşallah. Bunun içinde devletimizin, yetkililerimizin aldığı kararlara harfiyen uymak zorundayız.

Bugün geldiğimiz noktada ülkemiz içerden ve dışardan çok ciddi anlamda tehdit ve tehlike altındadır. Beka sorunu ile karşı karşıyayız. Pkk’sı, fetösü bunların ağababaları pusuya yatmıştır. Amaçlarına ulaşmak için önlerindeki tek engel Cumhur İttifakıdır. Cumhur İttifakı; milli bir ruhla, milli bir duruşla, milli bir refleksle bugün buradadır ve dimdik ayaktadır.

Bugün şanlı mazimize ve kahraman ecdadımıza baktığımız zaman;

Onlar!

Güneşi bayrak, göğü çadır eylediler. Kısraklarını uçsuz bucaksız ovalara sürdüler. Pusatlarını yâr eyleyip, ordularını gür kıldılar.

Daha çok denize, daha çok toprağa ilahi muştuyu taşıdılar.

Onlar!

Ümitlerin tükendiği bir çağ da dirilişin adı oldular.

Bugün o diriliş Cumhur İttifakında tekrar hayat bulmuştur.

Türk milletinin ve Cumhur İttifakının saygıdeğer iki lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey ve Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey; dünyaya şu mesajı veriyorlar:

“Ecdâdımızın heybeti ma'rûf-ı cihândır

Fıtrat değişir sanma! Bu kan yine o kandır”

Bir nefesine bile hükmedemediğimiz şu cihan da; dönenlerden, yılgınlık gösterenlerden veya kaçanlardan olmadık, olmayacağız.

Şimdi vakit; bir olma, iri olma, diri olma vaktidir.

Şimdi vakit; kaderi kederle yoğrulan mazlum Anadolu’ya ve Türk-İslam Coğrafyasına diriliş mührünü vurma vaktidir.

Bugün gerçekleştirdiğimiz MHP Kars İl Başkanlığı 13. Olağan Kongremizin; Gazi Kars’ımıza, partimize, davamıza, vatanımıza ve milletimize hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.

Son olarak şunu söylemek istiyorum:

Ey dünya semasını yıldız ilmekleriyle süsleyen, ey bulutları yürüten, ey toplanmış orduları bozguna uğratan Allah'ım!

Sen ki, karanlığın ardında nice güneşler gizleyensin. Dağılmış Türk-İslam Âlemi; bir aydınlık, bir umut, bir kurtuluş bekler. Bizi bu kurtuluşa vesile eyle, bizi bu yüce davanın sancaktarı eyle. O kutlu sancağın altında Türk-İslam Âlemini bir kılmayı bize nasip eyle.

Mahmuzlayıp dört bir yana sürülen atlarımızı eşkin eyle, adalet için kalkan kılıcımızı kavi eyle. Üstümüz de parıldayan bu güneş yurdumuza doğacak aydınlığın habercisi olsun.

Yalnız bugünü değil, önümüz de ki nice asırları aydınlatacak yepyeni bir günün başlangıcı olsun.

Tekrar kongremizin, toyumuzun cenab-ı Allah’tan hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi âlemlerin Rabbi olan yüce Allah’a emanet ediyorum.

Filizlendi umutlar, diriliyor Bozkurtlar… Ne Mutlu Türküm Diyene!”

Düzenlenen kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP MDK Üyesi Taner Gökçek, MHP MYK Üyesi Gökhan Ağdemir, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali, MHP İl Başkanı Tolga Adıgüzel, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile çok sayıda partili katıldı.

MHP Kars İl Başkanlığı 13. Olağan Kongresi Yönetim Kurulu Listesi ise şöyle:

İl Başkanı Tolga Adıgüzel

Yönetim kurulu (Asıl)

Engin Uykur 

Çetin Göl

Yavuz Aydınyer 

Yavuz Günay 

Hikmet Karabulak

Taner Kına   

Selahattin Karadağ

Nuran Karadağdır

Mihrali Kömekçiler

Turgay Salur

Engin Topçu

Handan Alkın

Fikret Kepenekçi

Mahir Ertaş

Suat Okşak

Gülhan Çelik

Hasan Kesekler

Selçuk Atalayın

Volkan Vural

Orhan Uluoğlu

İbrahim Birdal

Hüseyin Kankılıç




















Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.