MHP Kars Belediye Başkan Adayını Tanıttı

28 Ocak 2024 09:39

MHP Kars Belediye Başkan Adayını Tanıttı

KARS PUSULA / ADEM ALP

MHP Kars adayı Prof. Dr. Ötüken Senger'in tanıtımı yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısı saygı duruşunda bulunulması İstiklal Marşının okunmasının ardından MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel ve Ak Parti Kars İl Başkanı Muammer Sancar birer konuşma yaptılar.
Ardından MHP Kars Belediye Başkan Adayı Ötüken Senger bir konuşma yaptı.
MHP Kars adayı Senger, "Kars’a Türkiye yüzyılında çağ atlatacak kadrolar bu isimlerdir. Kars bu kadrolarla Türkiye yüzyılına hazırdır." dedi.  "Bildiğiniz üzere ülkemiz zor zamanlardan geçmekte ve türlü oyunlarla devletimiz ve milletimiz her anlamda tehdit edilmektedir. Gerek siyasi gerek ekonomik gerek askeri anlamda baskılara maruz kalan, belli lobilerin, şer odaklarının siyasal, sosyal ve ekonomik darbe girişimleri sonucunda ortaya çıkan beka sorunu nedeniyle, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türk Dünyasının Bilge Lideri Sayın Genel Başkanımız, Ülkemize karşı oynanan bu oyunlara karşı birlik olmuş, Cumhur ittifakını kurarak ülkemiz üzerinde oynanan bütün oyunları bozmuş, iç ve dış işgal cephelerinin hesaplarını tersine çevirmiştir. Cumhur ittifakı kuruluş amacı itibariyle çok ciddi stratejik öneme sahip bir davanın adıdır, Devletimizin Cumhuriyet tarihindeki en önemli birkaç dönüm noktasından biridir. Bu ittifak sadece seçimlerle sınırlandırılacak kadar basit bir siyasi işbirliği değildir. Bu ittifakta rant yoktur. İttifakımızda, halkımızın da 14 Mayıs seçimlerinde gördüğü üzere, şer ittifakında olduğu gibi ne bakanlık ne milletvekilliği ne de Cumhurbaşkanı yardımcılığı gibi birtakım protokoller ve pazarlıklar söz konusu olmamıştır. Bu samimiyet ve özverili çalışmalarla Cumhur ittifakı bugüne kadar girdiği seçimlerden amacına uygun başarı sağlamış ve halkımızın gönlünde yer edinmiştir. Bu zorlu süreçte ittifak bileşenleri olan parti mensubu dava arkadaşlarımızın, liderlerine ve davalarına sadakatleri tescil edilmiştir. Bu ittifak Devletimize karşı yapılacak her türlü kalkışmanın, teşebbüsün, saldırının önüne geçmiştir. Bu ittifak, Dağlık Karabağ’a azadlık getirmiştir. Bu ittifak Dünya’nın neresinde olursa olsun zulme uğrayan tüm Mazlumlara, Kerkük’e, Musul’a, Afrin’e ve Kudüs’e, umut olmuştur. Bilge liderimiz, Genel başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin de ifade ettiği üzere, bu ittifak Türkiye’nin bekası için kurulmuştur ve pazara kadar değil mezara kadardır.

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, aday tanıtım toplantısında, "Gelin Ötüken Senger Hocamızı Kars’ımızın Belediye Başkanı yapalım hep birlikte, Kars Merkezinde ve ilçelerimizde serhat şehrimize hizmet edelim." dedi. "Gazze’de vatanlarını savunmak için direnirken soykırıma uğrayan; zalim, siyonist İsrail tarafından şehit edilen kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Kudüs bizim kırmızı çizgimiz diyerek, Filistin’in bu haklı mücadelesini sonuna kadar destekliyorum.
Vefatının 76. Yılında, Kars’ımızın kurtarıcısı, Şarkın Fatihi Kâzım Karabekir Paşa’yı rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.
Bu Aziz Vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, ahirete irtihal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet ve dualarla anıyorum.
İbn-i Haldun coğrafya kaderdir diyor.
Biz bu kadim toprakları alabilmek, yurt etmek için çok büyük mücadeleler verdik. Kars’a kapı dediler bu yüzden tarihte. Anadolu bu kapıdan girilerek fethedildi. Bu beldenin sakinleri böylesine zorlu bir coğrafyayı ayakta tutmak, yurt edinmek, gelecek nesillere aktarmak için bir oldular, diri oldular, Karslı olular. Kimseye sen bu ırktansın, şuna mensupsun demediler. Onların ortak mefkûreleri Kars’tı. Tüm gayretleri bu eşsiz diyarın korunması ve kollanmasıydı dedi.
 Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimiyle program son erdi. 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.