Meclis Başkanı Yağcı Güven Tazeledi

01 Nisan 2021 13:14

Meclis Başkanı Yağcı Güven Tazeledi

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars İl Genel Meclis Başkanlık Seçimi, İl Genel Meclis Salonunda Meclis Üyelerinin katılımıyla yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde Muzaffer Yağcı yeniden İl Genel Meclisi Başkanlığına seçildi.

İl Genel Meclis Başkanlığı Meclis Toplantı Salonunda Nisan ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gündem maddesi olan meclis başkanlık seçimi yapıldı. Yapılan seçimde Muzaffer Yağcı meclis başkanlığına tek aday oldu. 19 meclis üyesinin tamamının oyunu alan Yağcı yeniden meclis başkanlığına seçildi.

Yapılan oylama sonucunda Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, İl Genel Meclis 1. Başkan Vekili Cesim Karaca, İl Genel Meclis 2. Başkan Vekili Cengiz Çobanoğlu, asıl katip üyeliğine Nedi Ekinci ve Fuat Arslan, yedek katip üyeliğine ise Cevdet Boz ve Yavuz Aras seçildi.

Seçim sonrası meclise hitap eden Yağcı, “Meclis Başkanlık Divanı 5302 sayılı İl Özel Kanununun 1. maddesi gereğince seçilmektedir. Bugün burada meclisimizin üyeleri arasında gizli oy ile Meclis Başkanı, Meclisin 1. ve 2. Başkanı, Vekilleri 2 asıl ve 2 yedek olmak üzere 4 Katip Üye ile ilk Mali İdareler seçimlerine kadar görev yapmak üzere seçilmiştir.” dedi.

Meclis Başkanı Yağcı, “Bugün, meclisimizin bu ulvi görevi tekrar bana vermesi benim için çok sevindirici bir olay. Bu göreve tekrar beni laik gördükleri için değerli arkadaşlarımıza yüce meclisimize çok teşekkür ediyor, şükranlarımı arz ediyorum. İnanıyorum ki hep birlikte hep beraber iyi hizmetler yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Kars hepimizin memleketidir. Bizim burada seçilmemizin tek amacı ilimize, ilçelerimize, köyümüze ve köylülerimize ne yapabiliriz? bunları oturup tartışarak hizmeti götüreceğiz. Biz birlik ve beraberliği sağladığımız zaman her türlü zorluğun üstesinden gelebiliriz. Yeter ki birbirimize saygıda ve sevgide kusura yapmayalım. Bu görevi tekrar oy birliğiyle bana sunulması beni çok duygulandırdı, meclisimizde gurubu bulunan tüm siyasi parti temsilcilerine teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.