MASKE MESAFE HİJYEN

14 Mart 2021 09:29

 MASKE MESAFE HİJYEN

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ta kısıtlama olmayınca vatandaşlar güzel havanın tadını çıkardı
Kısıtlamaların kalktığı Orta Risk Gurubunda bulunan Kars’ta ikinci hafta da vatandaşlar dışarı akın etti.
 

Kovid-19 salgınıyla mücadelede kademeli normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte yeni kararlar alındı. Riskli olmayan illerde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması tamamen kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli bölgelerde sadece Cumartesi günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Kars’ta da normalleşme sürecinde ikinci haftaya girildi. Cumartesi günü sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar cadde ve sokakları doldurdu Aylar sonra ikinci kez Cumartesi günü dışarıya çıkan vatandaşlardan bazıları sadece ihtiyaçlarını karşılayıp evlerine dönerken, bazıları ise günün tadını çıkarmak için cadde ve sokaklarda dolaştı.

Aylardır adeta kapılarına kilit vuran esnaflar işlerinin iyi olduğunu söylediler. Esnaflar Kars orta risk kategorisinde yer almakta. Ancak vatandaşlarımız ve biz esnaflar bu risk gurubunu mavi renge yani risksiz guruba düşürmek için hep birlikte mücadele edebiliriz açıklamasında bulundular.

İkinci haftada, hafta sonu sokağa çıkan vatandaşlar ise; Hafta sonu sıcak hava var. Sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Ancak herkesin Maske, Mesafe ve Hijyen kurallarında dikkat etmeleri çok önemli ifadelerini kullandılar.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.