Kurum fotoğrafçısının fendi gazeteciyi yendi!

15 Temmuz 2023 13:39

Kurum fotoğrafçısının fendi gazeteciyi yendi!

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta kurum fotoğrafçılarından dolayı gazeteciler görevini yapamıyor. Gazeteciler, Vali Öksüz’ün bu konuda biraz daha hassasiyet göstermesini talep ediyor.

Aralarında Kars Valiliği, 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, Kars Belediyesi’nin de bulunduğu hemen hemen tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile siyasi parti temsilcilerinin yanlarında getirdiği fotoğrafçılar, gazetecilere adeta görev yaptırmıyor.

Kentte sahada görev yapan gazetecilerin kaliteli fotoğraf ve video çekerek resmi törenleri halka duyurmak için adeta kurum fotoğrafçılarıyla yarıştığı görülüyor.

Törenlerde kendi kurum amirlerini görüntülemek için gazetecilere imkan tanımayan kurum fotoğrafçıları bugün düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilen darbe girişiminin 7’inci yıl dönümünde de boy gösterdiler.

3 gazeteci töreni görüntülerken 10 kurum fotoğrafçısının hazır halde bulunarak sadece kendi amirlerini görüntülediği gazetecilerin objektiflerine takıldı.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün de törenlerde gördüğü kurum fotoğrafçılarının gazetecilere yaşattığı zorluğa müdahale ederek bu sayının 1 kişiye düşürülmesini ve diğer kurumların da Kars Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden çekilen fotoğrafların temin edebilmesini gazeteciler talep ediyor.

kurum-fotografcisinin-fendi-gazeteciyi-yendi-1.jpgkurum-fotografcisinin-fendi-gazeteciyi-yendi-2.jpg