kulishaber2 twitter hesabına Cumhuriyet Savcılığı dur dedi

06 Mart 2021 11:47

kulishaber2 twitter hesabına Cumhuriyet Savcılığı dur dedi

KARS PUSULA / ADEM ALP

Halkı, birbirine düşürecek şekilde paylaşımlar yaptığı iddiasıyla; Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit sucundan işleme konu olan hesaba Cumhuriyet savcılığı dur dedi.

@KULİSHABER2 twitter hesabı açığa çıktı. Kars'ta sosyal medyada sahte hesap olarak yayınladığı iftira sözleri ile siyasiler başta olmak üzere, bazı dernek başkanları ve şahıslara yönelik yayınladığı gerçek dışı söylemlerle adeta insanların "kin ve nefret" ve halkı birbirine düşürecek şekilde paylaşımlara Kars Cumhuriyet savcılığı dur dedi.

Hesabın yoğun şekilde şikayet edilmesi üzerine yapılan teknik inceleme sonucunda tespit edildi. Söz konusu twitter hesabını kullandığı tespit edilen şüpheli Y.H. isimli şahsın bu hesabı haber ve güncel olayları duyurmak adına kullandığını beyan etmiş.

Kars Cumhuriyet savcılığı tarafından;  Siyasi il başkanları, dernek başkanları ve şahıslar hakkında yapılan paylaşımlar, "Sosyal medyada halkı bir birine düşürecek şekilde paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle, Y.H. isimli şahıs, Kars Cumhuriyet Savcılığına geçtiğimiz günlerde ifade verdi. Şüpheli verdiği ifadesinde; @KULİSHABER2 twitter hesabını kendisinin kullandığını ve bu sayfada bir çok yazının paylaşıldığını haber paylaşım amaçlı olduğunu, fakat bu paylaşımların hiçbirinin herhangi bir suç içeriği taşımadığı, kendisinin  Devlete, Millete ve Kamu çalışanlarına karşı olumsuz herhangi bir paylaşım yapmadığını ifade etmiş. Bu sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımlarda hedef alınan içerikler ise Y.H isimli şahıs Cumhuriyet Başsavcılığında ifadesinin alınmasının ardından yaptığı paylaşımları kaldırdı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.