• ötüken kars

Korkmaz hakkında gözaltı kararı

H.Düzenleme : 29 Aralık 2020 19:05
H.Ekleme 29 Aralık 2020 19:07

Korkmaz hakkında gözaltı kararı

KARS PUSULA / ADEM ALP

SBK Holdinge operasyon. Sezgin Baran Korkmaz hakkında yürütülen kara para aklama soruşturmasında 132 milyon dolarlık vurgun yaptığı ortaya çıktı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, KOM Daire Başkanlığı, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı  ile Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı görevlilerinin birlikte yürütülen kara para soruşturmasında 132 milyon dolarlık vurgun ortaya çıktı.
SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu 19 kişiye yönelik, "kara para aklama, mal ve hizmet alımı olmadan yüksek tutarda para transferleri yapmak'' suçlamalarıyla operasyon düzenlendi. Operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 10'u yakalandı. SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın da arasında bulunduğu 8 kişinin ise yurt dışında olduğu tespit edildi. Sezgin Baran Korkmaz'ın evinde yapılan aramalarda ise şömine içerisinde yakılmış halde cep telefonu ele geçirildiği iddia edildi. 
Firar durumunda olan bir şüpheliyi yakalama çalışmaları ile şirketlerdeki aramaların devam edildiği kaydedilirken, kara para aklandığı tespit edilen SBK Holding A.Ş'nin şirket serverlarının da yerinde olmadığı ve imha edildiği iddia edildi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.